Ο Χάιμε Βέρα χώρισε την Χιλή στα δύο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ άφησε αιχμές κατά της έδρας της Ουνιβεσιτάδ με αφορμή το χθεσινό ματς με τη Ντεπορτίβο Ικίκε με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στα social media της Χιλής.

Tα ξημερώματα Πέμπτης προς Παρασκευή η Ουνιβερσιτάδ υποδέχθηκε την ομάδα του Χάιμε Βέρα σε μια μεγάλη μάχη για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία κερδίζοντας τη Ντεπορτίβο Ικίκε με 2-1. Ωστόσο το κλίμα στο παιχνίδι δεν ήταν και το καλύτερο καθώς είχαν προηγηθεί δηλώσεις του πρώην τεχνικού του ΟΦΗ με τις οποίες είχε αφήσει αιχμές για το γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Ουνιβερσιτάδ.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Η Ουνιβερσιτάδ αγωνίζεται στο Εθνικό Στάδιο “Χούλιο Μαρτίνεζ Πραδάνος” το οποίο ήταν πρώην φυλακή και τόπος βασανιστηρίων για τους φυλακισμένους την περίοδο του πραξικοπήματος του Πινοσέτ στην χώρα της Νοτίου Αμερικής. Το εν λόγω γήπεδο αποτελεί την έδρα της Εθνικής Χιλής, έχουν γίνει συναυλίες από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου και δεν είναι ιδιοκτησία της Ουνιβερσιτάδ παρότι το χρησιμοποιεί στα εντός έδρας παιχνίδια της. Παλιότερα το χρησιμοποιούσε ως έδρα και η ιστορική Κόλο – Κόλο, σημαία της οποίας αποτελεί ο Χάιμε Βέρα ενώ ανάμεσα σε αυτήν και την Ουνιβερσιτάδ υπάρχει τεράστια κόντρα.

Παραμονές του χθεσινού αγώνα, ο Χάιμε Βέρα χρησιμοποίησε μια φράση στην συνέντευξη τύπου που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από την πλευρά των οπαδών της Ουνιβερσιτάδ: Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η Ουνιβερσιτάδ έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ότι θα παίξουν σε ένα γεμάτο γήπεδο. Βέβαια δεν είναι δικό τους γήπεδο, απλά παίζουν εκεί”.

Η τελευταία φράση ήταν και αυτή που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στα social media της Χιλής με χιλιάδες οπαδούς της Ουνιβερσιτάδ να μοιράζονται την οργή τους ενώ η πλειοψηφία τους θυμήθηκε το παρελθόν του Χάιμε Βέρα στην Κόλο Κόλο τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο Χιλιανός έκανε αυτήν την αναφορά. Τα ξημερώματα της Παρασκευής όλο το γήπεδο έβριζε εν χορώ τον Χάιμε Βέρα με την Ικίκε να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα και να κινδυνεύει με υποβιβασμό.