Ο Καλόπουλος βγάζει “λάδι” τον Παπαδόπουλο και ρίχνει ευθύνες σε Κουμπαράκη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο παλαίμαχος διαιτητής με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι είναι πέναλτι η ανατροπή του Φιγκεϊρέντο. 

Ακόμα ο βετεράνος ρέφερι τόνισε πως ο Στέφανος Κουμπαράκης δεν θα έπρεπε να οριστεί ως διαιτητής VAR στην αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:  

Για τη φάση της ανατροπής του Φιγκεϊρέδο από τον Σεμέδο: «Είναι περίπτωση πέναλτι. Είναι μια φάση που μετά από πολλή ανάλυση και αφού την είδαμε αρκετές φορές, καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε πολλά ελαφρυντικά στον διαιτητή. Με τη θέση που είχε, αν και είναι αυτή που πρέπει βάσει κανονισμού, είναι πρακτικώς αδύνατο να δει την ανατροπή. Εγώ δεν θα ρίξω ευθύνη στον διαιτητή. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε.  Ο διαιτητής πήρε μια απόφαση, σωστή ή λάθος, από εκεί και πέρα υπάρχει ο VAR που διαπιστώνει κάτι. Ειδοποιεί τον διαιτητή και για να μην πάει ο Παπαδόπουλος στην οθόνη, σημαίνει ότι του είπε “παίξε, δεν είναι πέναλτι”. Αν του έλεγε “δες το κι εσύ”, θεωρώ δεδομένο ότι ο Παπαδόπουλος θα πήγαινε στην οθόνη».

Για το ενδεχόμενο να επηρέασε τον διαιτητή το μπούλινγκ που δέχθηκε ο Κουμπαράκης στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης: «Δεν θα έπρεπε αυτός ο διαιτητής να είναι στον συγκεκριμένο αγώνα».