Θέμα: Το πρέσινγκ του ΟΦΗ “έπνιξε” τον ΟΣΦΠ στο τελευταίο 20λεπτο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο διάστημα του αγώνα ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του φτάνοντας στο σημείο να βάλει όλους τους παίκτες του Μαρτίνς μέσα στην περιοχή του Σα.

Πέρα από τα ψυχολογικά κέρδη του ΟΦΗ από το παιχνίδι του Φαλήρου, χρήζει ανάλυση ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Γιώργου Σίμου και ειδικά στο χρονικό διάστημα 70′ – 90′ όταν και είδαμε την μαζική οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού. Για να συμβεί αυτό, έβαλε και το “χεράκι” του ο ΟΦΗ αφού πέτυχε, κάτι που αμφιβάλουμε αν το έχει επαναλάβει άλλη ελληνική ομάδα στο παρελθόν, να καθηλώσει τους παίκτες του Μαρτίνς μέσα στην περιοχή του Σα και να καταφύγουν σε καθυστερήσεις προκειμένου ο ΟΦΗ να μην προλάβει να εκδηλώνει επιθέσεις.

Το επιθετικό πλάνο του Γιώργου Σίμου και οι οδηγίες του τεχνικού του ΟΦΗ ήταν να ανέβουν ψηλά οι γραμμές και κατά συνέπεια το πρέσινγκ να… οδηγηθεί έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο Σίμος βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός έχει οπισθοχωρήσει και όσο περνούσε η ώρα πήγαινε ακόμα πιο πίσω, έδωσε έντολη στους παίκτες του να ανέβουν στο γήπεδο και να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με την είσοδο του Μάνου αρχικά και στην συνέχεια του Βαζ και διατηρώντας παράλληλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο τρεις κεντρικούς μέσους (Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί), ο ΟΦΗ ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του ενώ δημιούργησε υπεραρυθμία στα χαφ αφήνοντας Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε για να τρέχουν να καλύψουν τους χώρους που είχε κερδίσει ο ΟΦΗ.

Ο Μαρτίνς βλέποντας πως ο ΟΦΗ στο διάστημα 70′ – 80′ έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αφού το πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών του τον έχουν υποχρεώσει να οπισθοχωρήσει άρον – άρον, στο 82′ βάζει και τρίτο κεντρικό μέσο στο παιχνίδι περνώντας τον Καμαρά αντί του Σουντανί προκειμένου να αντέξει στην πίεση των Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε: Είμαστε στο 82ο λεπτό όπου και γίνεται η τελευταία τελική προσπάθεια του ΟΦΗ με το σουτ του Σεμέντο που κατέληξε στην αγκαλιά του Σα. Ο Ολυμπιακός έχει οπισθοχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται μέσα στην περιοχή του επτά (!!) ποδοσφαιριστές και ο Καμαρά βρίσκεται ακριβώς έξω από αυτήν.

Την ίδια ώρα “πατούν” την περιοχή του Ολυμπιακού τέσσερις ποδοσφαιριστές και ο Νέιρα είναι ακριβώς στην γραμμή δείχνοντας στην πράξη το επιθετικό πλάνο του Γιώργου Σίμου και το πως έχει υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε μαζική άμυνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook