ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0: Μίλησε το μέταλλο της μεγάλης ομάδας!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κόντρα σε μια ομάδα που ήρθε για να “καταστρέψει” το παιχνίδι του ΟΦΗ, αυτός έδειξε τσαμπουκά, το dna του μεγάλου συλλόγου και την κέρδισε, δίκαια, πεντακάθαρα συνεχίζοντας την φρενήρη κούρσα του.

Ακόμα και με έναν αντίπαλο που δεν του έδωσε την δυνατότητα να επιτίθεται κατά κύματα, ο ΟΦΗ σκληραίνει αγωνιστική με αγωνιστική, γίνεται καλύτερος και δείχνει πως το μέταλλο που χτίζει την φετινή σεζόν γίνεται ακόμα πιο σκληρό αγωνιστική με αγωνιστική. Οι παίκτες του Σίμου ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, χρειάστηκε η ποιότητα των Ναμπί, Νέιρα για να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Ξάνθης και έφτασαν στη νίκη που τους έφεραν στην τρίτη θέση αφήνοντας πίσω την Ξάνθη.

Η αρχή στο παιχνίδι δεν ήταν και η καλύτερη για τον ΟΦΗ αφού η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 1′ όταν εκτέλεσε κόρνερ απευθείας όμως ο Σωτηρίου έδιωξε. Από το 10λεπτο και μετά οι παίκτες του Γιώργου Σίμου πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να έχουν την μεγάλη φάση για το γκολ, πέρα από μια κεφαλιά του Νέιρα.

Ο ΟΦΗ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 23ο λεπτό όταν ο Ναμπί κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Ξάνθης, με τον ίδιο να εκτελεί, όμως ο Άμπαντ έδιωξε στην γωνία του. Ο ρυθμός στην συνέχεια δεν άλλαξε παρέμεινε ίδιος, χωρίς την μεγάλη ευκαιρία με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι με καθαρό μυαλό και κατάφερε στο 47′ να προηγηθεί όταν ο Νέιρα πέρασε εξαιρετική πάσα στον Ναμπί, με τον Άγγλο να παίζει με την μια στον Φιγκείρέντο και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο κόσμος και το πάθος των παικτών του Γιώργου Σίμου έδωσε συνέχεια στην καλή εικόνα της ομάδας, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον σκόρερ και τους Νέιρα, Ναμπί και Τσιλιανίδη. Από το 70′ και μετά η Ξάνθη ανέβασε την απόδοση της και απείλησε την εστία του Σωτηρίου, όμως ο ΟΦΗ κρατούσε το 1-0 με νύχια και με δόντια.

Μπείτε στο LIVE CENTER

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook