Ο Γιώργος Τσιφούτης για την μεγάλη βραδιά του ΟΦΗ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Νοέμβριο του 1993 η ομάδα του ΟΦΗ έπαιξε με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον γύρο των «16» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η συνέχεια λίγο ή πολύ γνωστή σε όλους, αν και η κρητική ομάδα ηττήθηκε με 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», έδρα των Μαδριλένων, κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα σ’ ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ», όπου η αρμάδα του Εγκε Γκέραρντ ισοπέδωσε το μεγαθήριο και με τα γκολ των Νίκο Μαχλά και Γιώργο Τσιφούτη κατάφερε να είναι αυτή η ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Με αφορμή το γεγονός, 26 χρόνια μετά το «θαύμα», ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς ο Γιώργος Τσιφούτης μίλησε στην ΕΡΑσπορ 101,8 και στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου. Ο Σερραίος άσος θυμήθηκε τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, αναφέρθηκε στη ζωή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις Σέρρες, αλλά και στην εικόνα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως είπε «τότε το τριφύλλι ξεκινούσε τη σεζόν με στόχο το νταμπλ και τη διάκριση στην Ευρώπη»…

Μεταξύ άλλων είπε:

Για εκείνη τη μαγική βραδιά στη Ηράκλειο: «Όταν πήγαμε στην Ισπανία έλεγαν παίζει η Ατλέτικο με έναν ΟΦΗ από την Κρήτη και το γήπεδο εκεί είχε μόλις 25.000 κόσμο, σχεδόν μισοάδειο, αλλά δεν είχα ξανά ζήσει αγώνα με τόση φασαρία, βούιζαν τα αυτιά μας και κατά την διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας μόνο βλέπαμε. Στο «Γεντί Κουλέ», όμως, με τη δύναμη και την ώθηση του κόσμου φτάσαμε στην ανατροπή».

Για το πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι: «Ακόμα και τώρα δεν ξέρω αν ήταν γκολ πρέπει να είσαι πάνω στην γραμμή για να καταλάβεις, αλλά και να μην μέτραγε θα περνάγαμε, αξίζαμε την νίκη και είχαμε και αρκετές ευκαιρίες».

Για τον σημερινό ΟΦΗ: «Μπορεί για εσάς να είναι έκπληξη ο φετινός ΟΦΗ, αλλά για εμάς που γνωρίζουμε τα παιδιά που οργάνωσαν και σχεδίασαν τη λειτουργία του ΟΦΗ είναι κάτι φυσιολογικό. Η ομάδα κτίζεται για να έχει μέλλον…».

Για την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Πρόλαβα τον Παναθηναϊκό στα απόλυτα ντουζένια του, τότε μόνος στόχος ήταν το νταμπλ η δεύτερη θέση ήταν αποτυχία. Κανονικά ήταν να πάω την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό η μεταγραφή όμως χάλασε με τις περιπέτειες του Κοσκωτά και την επόμενη μέρα με κάλεσε ο κ. Βαρδινογιάννης. Σε πέντε λεπτά είχαμε συμφωνήσει».

Η πικρία του για τον Πανσερραϊκό: «Είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο, ήταν ποδοσφαιρομάνα θα έλεγα, αλλά τα τελευταία χρόνια παλεύει στην τέταρτη εθνική. Αν το έλεγες αυτό πριν από 20 χρόνια δεν θα σε πίστευε κάνεις».

Για την νέα μέρα του Πανσερραϊκού: «H νέα διοίκηση έχει ένα πλάνο, δίνουν βάση στις ακαδημίες για να βγάζουμε πάλι δικούς μας παίκτες και ελπίζω του χρόνου να ανέβουμε κατηγορία, γιατί και ο κόσμος του Πανσερραϊκού έχει ζήσει μεγάλες στιγμές ειδικά οι πιο παλιοί και όταν βλέπουν την ομάδα σε αυτή την κατηγορία δύσκολα έρχονται στο γήπεδο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook