“Όλοι είμαστε στον ΟΦΗ γιατί θέλουμε να μεγαλώνει η ομάδα μέρα με την μέρα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Σίμος βρέθηκε καλεσμένος στην “Αθλητική Κυριακή” μιλώντας για τον φετινό ΟΦΗ αλλά και για το ποιος είναι ο λόγος ικανοποίησης του στο τέλος της χρονιάς.

Aναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαμαράς στην ΕΡΤ | Aπόδοση Gentikoule

Για το VAR: “Είμαστε υπέρμαχοι της δικαιοσύνης. Το VAR βοηθάει και το είδαμε και στο ντέρμπι. Εμείς ως ΟΦΗ δεν θέλουμε να μιλάμε για την διαιτησία γιατί αυτό που θέλουμε είναι το καλό του αθλήματος”.

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: “Υπήρχε υψηλή αγωνιστικότητα. Εμείς είχαμε μέγιστη συγκέντρωση και κάναμε μια νίκη που την θέλαμε και συνεχίζουμε να κοιτάζουμε μπροστά. Ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο ευχαριστήθηκε το παιχνίδι και επίσης το ίδιο συνέβη με όσους το είδαν από την τηλεόραση”.

Για τη νέα φιλοσοφία του ΟΦΗ: “Οι οικογένειες Μπούση και Παλυβού έχουν ενώσει τις σκέψεις τους μαζί με όσους ηγούνται του πρότζεκτ. Αυτό βγαίνει σε κάθε στιγμή από μέσα μας, πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι ωραίο. Ν’ αρέσει στον κόσμο και αν αρέσει σε άλλες ομάδες να το ακολουθήσουν”.

Για το αν θεωρήθηκε ρίσκο στην Κρήτη η επιλογή του για τον πάγκο του ΟΦΗ: “Είναι λογικό να υπάρχει αυτή η άποψη επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Όμως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ολλανδία μια τέτοια επιλογή προπονητών στην ηλικία μου δεν προκαλεί εντύπωση. Ήρθαμε εδώ για να είμαστε ο εαυτός μας και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα”.

Για την παρουσία τόσων ανθρώπων του ποδοσφαίρου στον ΟΦΗ: “Όλοι είμαστε εδώ με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι, υπάρχουν καθορισμένοι ρόλοι και απεριόριστος σεβασμός από όλους προς όλους”.

Για το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ ως ομάδα έχει dna επιθετικής φιλοσοφίας άρα εμείς πρέπει να την ακολουθήσουμε”.

Για την γνωριμία του με τον Γιάννη Σαμαρά: “Με τον Γιάννη Σαμάρα γνωριστήκαμε στον ΟΦΗ το 2001 που ήταν προπονητής μου, μαζί με τον Γρηγόρη Τσινό, στην συνέχεια συνεργαστήκαμε στον Παναθηναϊκό και μας συνδέει μια πολύ ωραία σχέση.Τώρα είμαστε μαζί στον ΟΦΗ σε ένα πρότζεκτ και προχωράμε μαζί με στόχο να μεγαλώνει μέρα με την μέρα”.

Για τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ: “Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη βάση στην ακαδημία. Φέτος έχουν ξεκινήσει από τα τμήματα Κ13, αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή και είναι προτεραιότητα ώστε τα επόμενα χρόνια να βγάλουμε ανθρώπους με αξίες και παίκτες για την πρώτη ομάδα”.

Για το πως θα είναι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς: “Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε κατοχυρώσει έναν τρόπο παιχνιδιού και να δημιουργήσουμε μια βάση για τη νέα χρόνια. Θέλουμε να γίνεται καλύτερο συνέχεια και στο τέλος της χρόνιας αυτή η βάση να μεγαλώνει”.