Ρότσα: “Ο Σίμος μπορεί να γίνει ο Βενγκέρ του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ΑΠΟΘΕΩΝΟΝΤΑΣ τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ και μίλησε για όλους και για όλα. Από τον Ευγένιο Γκέραρντ που “σίγουρα βλέπει τα παιδιά του από τον ουρανό” μέχρι τα τμήματα υποδομής όπου “σε λίγα χρόνια όλα τα παιδιά της Ελλάδας θα θέλουν να παίξουν στον ΟΦΗ”.

Aναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Athletic Radio 104,2

Για τον Θεσπρωτό: “Κατά την γνώμη μου υπάρχουν δύο σωματεία στην Ελλάδα που κινούνται στο ίδιο σχέδιο. Το ένα είναι ιστορικό με ανθρώπους που γνώρισα εδώ και πολλά χρόνια, συνεχίζουν το όραμα του Ευγένιου Γκέραρντ, εμείς είμαστε μια μικρογραφία του ΟΦΗ. Είμαστε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ο ΟΦΗ και ο Θεσπρωτός. Ο ΟΦΗ με την σύνθεση που έχει τώρα έχει τεράστια διαφορά με τα πρόσωπα που είναι στην ομάδα. Δεν ξέρει κανένας στην Ελλάδα τι συμβαίνει στον Θεσπρωτό. Ακόμα και αν πέσουμε θα ανέβουμε αμέσως. Αν δεν υπάρχουν βάσεις τότε με έναν σεισμό 1,5 ρίχτερ τότε δεν θα πέσει”.

Για όσα συμβαίνουν στον ΟΦΗ: “Συνεργάστηκα με τον Γιάννη Σαμαρά στον Παναθηναϊκό αλλά είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια πριν συνεργαστούμε μαζί. Στον ΟΦΗ είναι ακόμα ο Ηλίας Πουρσανίδης και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Θωράκισαν ένα σωματείο, δεν έχω μίλησει με τον Γιάννη από όταν ανέλαβαν τον ΟΦΗ αλλά θωράκισαν το όνομα του νέου επενδυτή ώστε να πηγαίνει σε έναν δρόμο που ίσως πάνω από τον ουρανό τους καθοδηγεί ο Ευγένιος Γκέραρντ”.

Για την σχέση του με τον Ευγένιο Γκέραρντ: “Με τον Ευγένιο είχαμε μια στοργική σχέση, τα τελευταία χρόνια μάλιστα που συμμετείχα στο “Γκέραρντ Καμπ” είχαμε ακόμα παραπάνω δεσμούς, με φιλοξενούσε στην Ελιά και αποκτήσαμε μια οικογενειακή φιλία. Είμαι ακόμα συγκινημένος όταν μιλάω για τον Ευγένιο, μια ημέρα πριν φύγω για την Πολωνία κατέβηκα για το τελευταίο αντίο. Και παρότι ήταν στενάχωρη μέρα, είχα χαρά που είδα τα παιδιά του και ήμουν σίγουρος πως θα συνέχιζαν το έργο του”.

Για τον ΟΦΗ και τις σχέσεις του με την Κρήτη: “Μετά την φυγή του Θόδωρα, αυτό το οικοδόμημα κρεμάστηκε και έφτασε να είναι χαμηλά. Όλη η Κρήτη αξίζει να στηρίξει τον ΟΦΗ γιατί έχει μεγάλη υγεία. Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχουν μιμητές του ΟΦΗ; Ελπίζω να έρθουν και άλλοι σύλλογοι και να ακολουθήσουν τον δρόμο του ΟΦΗ. Εγώ πιστεύω ότι η Κρήτη θα είναι υπερήφανη για τον ΟΦΗ. Έχω πολλούς δεσμούς με την Κρήτη, για πολλούς λόγους, πέραν ότι ήταν από τα πρώτα μέρη που επισκέφτηκα όταν ήρθα στην Ελλάδα αλλά και γιατί μοιάζουν με την επαρχία μου στην Αργεντινή. Είμαι ερωτευμένος με την Κρήτη, έχω πολλούς φίλους. Νομίζω ότι αν υπάρξουν μιμητές και θα είναι αρκετά καλό”.

Για τον Γιώργο Σιμο: “Τον Γιώργο τον γνωρίζω από αρκετά παλιά, τον είχα ως παίκτη και στην συνέχεια συνεργαστήκαμε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Παρά την διαφορά της ηλικίας, ήμασταν κάτι σαν συμφοιτητές για το ΟΥΕΦΑ PRO, το 2014 είχαμε πάει στην Μαρσέιγ για να κάνουμε μια εργασία με προπονητή τον Μαρσέλο Μπιέλισα. Γνώρισε έναν πολύ μεγάλο προπονητή από κοντά, με διαφορετική σκέψη. Ήμουν σίγουρος για τον Γιώργο ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να κάνει καριέρα προπονητή”.

Για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ΟΦΗ: “Τον προστατεύει ένα υγιέστατο περιβάλλον γιατί ο Γιώργος με τον χαρακτήρα του και την ευγένεια του σε άλλες ομάδες θα βρίσκονταν εκτός με μια ήττα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Γιάννη Σαμαρά για τον Γιώργο Σίμο. Του εύχομαι να κάνει μια μεγάλη καριέρα, δεν ξέρω κατά πόσο θα το αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ο Ευγένιος ηταν για 15 χρόνια τότε ο Γιώργος μπορεί να γίνει ο Βενγκέρ του ΟΦΗ. Είμαι σίγουρος ότι τώρα ξεκινάει μια πορεία και πιστεύω ότι θα είναι μεγαλειώδης, το ξαναλέω χωρίς να έχω μιλήσει με κανέναν από τον ΟΦΗ, τους παρακολουθώ από μακρυά”.

Για την στροφή του ΟΦΗ στα τμήματα υποδομής: “Είναι ο σωστός δρόμος και θα δείτε πως σε κάποια χρόνια ο ΟΦΗ θα παράγει παικτες από τα σπλάχνα του. Βλέπω ότι τρώει τέσσερα και πέντε γκολ αλλά δεν πειράζει. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Και τι έγινε που χάνει με τόσα γκολ; Θα δείτε πως σε λίγα χρόνια όλα τα παιδιά της Ελλάδας θα θέλουν να παίξουν στον ΟΦΗ. Ο Γιάννης έχει τρέλα να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα δείτε πως μέσα στα επόμενα χρόνια ο ΟΦΗ θα βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες. Τρώνε έξι και επτά γκολ, περιμένετε μερικά χρόνια να δειτε την διαφορά θα υπάρχει σε 4-5 χρόνια. το σημερα δν ειναι τιποτα, το αυριο έχει σημασία. Όλα τα μικρά παιδια θα θελουν να παιξουν στον ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook