Θέμα | Τι συμβαίνει με Σεμέντο, ΟΦΗ και φήμες: Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιας και το θέμα του Λισάντρο Σεμέντο είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το Gentikoule αναλύει όλα όσα γράφονται και ποια είναι η πραγματικότητα.

Ως γνωστόν οι Ολλανδοί είναι οι καλύτεροι πωλητές ολόκληρου του πλανήτη. Παρότι πρόκειται για μια χώρα που παράγει πολύ συγκεκριμένα προϊόντα, καταφέρνει να τα εξάγει σε πολύ υψηλές τιμές και έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή, παγκοσμίως, στις εξαγωγές με τεράστια αύξηση στα κέρδη της. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο με τις ολλανδικές ομάδες που ξέρουν πότε να πουλάνε, που να πουλάνε αλλά το σημαντικότερο – πόσο να πουλάνε.

Θα πει κάποιος τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τον ΟΦΗ και τον Λισάντρο Σεμέντο; Έχουν και άμεση μάλιστα. Εσχάτως, τις προηγούμενες ημέρες έκαναν την εμφάνιση τους δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει έντονο και επεκφρασμένο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον εξτρέμ του ΟΦΗ προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά του τον ερχόμενο Γενάρη. Όποιος γνωρίζει πως δουλεύουν οι Ολλανδοί, ξέρουν βέβαια ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η Φορτούνα Σιτάρντ παραχώρησε δανεικό τον Σεμέντο στον ΟΦΗ και ενώ ο εξτρέμ από το Κάπε Βέρντε προερχόταν από μια καταστροφική, για εκείνον, χρονιά στο ολλναδικό πρωτάθλημα. Επί της ουσίας ο ΟΦΗ αποτέλεσε το “σωσίβιο” τόσο του ίδιου του ποδοσφαιριστή, όσο και της Φορτούνα καθώς ο Σεμέντο είχε τάσεις φυγής και οι ίδιοι οι Ολλανδοί δεν γνώριζαν τι να κάνουν μαζί του. Εσχάτως κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως ο Σεμέντο προτάθηκε σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό – κάτι που ωστόσο δεν είναι πραγματικότητα καθώς ο ΟΦΗ είχε προλάβει να “καπαρώσει” τον 23χρονο από τις αρχές του καλοκαιριού – εξ’ ου και αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφές της ομάδας.

Οι άνθρωποι της Φορτούνα Σιτάρντ γνωρίζουν ότι ο Σεμέντο πήρε τεράστια αγοραστική αξία αλλά δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν πριν το καλοκαίρι καθώς έχουν αντιληφθεί πως αφενός ο 23χρονος εξτρέμ, εφόσον συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, θα διπλασιάσει την αξία του και αφετέρου θα βάλουν στα ταμεία τους πολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα έβαζαν σε μια ενδεχόμενη πώληση του Σεμέντο μέσα στον Γενάρη. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται βέβαια και οι πανέξυπνες δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Φορτούνα Σιτάρντ Sjoerd Ars. Ο Ολλανδός έκανε “τζόγο” γύρω από το όνομα του Λισάντρο Σεμέντο θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο όνομα του Λισάντρο Σεμέντο. Είπαμε και παραπάνω: Οι Ολλανδοί είναι οι καλύτεροι πωλητές του κόσμου και γνωρίζουν πως θα πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Ολλανδοί ψωνίζουν φτηνά και μόλις βρουν την ευκαιρία πουλούν ακριβά.

Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Ο Σεμέντο έχει ρήτρα που ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ ωστόσο η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών (ΟΦΗ, Φορτούνα Σιτάρντ) προβλέπει πως εφόσον ο ΟΦΗ μπορεί να τον αποκτήσει, έχει το δικαίωμα να το κάνει με καλύτερους οικονομικούς όρους ενώ μέσα στο deal υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης που θα πάει στα δικά του ταμεία, εφόσον οι Ολλανδοί προχωρήσουν στην πώληση του. Παράλληλα μια άλλη λεπτομέρεια που επίσης αποκαλύπτει το Gentikoule και έχει την δική της σημασία: Ο ΟΦΗ έχει δικαίωμα να πληρώσει την οψιόν αγοράς του Σεμέντο μέχρι τις 30 Ιουνίου, αν δεν το κάνει μέχρι εκείνη την ημερομηνία – από την 1η Ιουλίου και μετά η Φορτούνα είναι εκείνη που αποφασίζει αποκλειστικά μόνη της.

Οι Ολλανδοί παρακολουθούν εκτενώς την παρουσία του Λισάντρο Σεμέντο στον ΟΦΗ, γνωρίζουν το τι hype υπάρχει γύρω από το όνομα του και δεν σκοπεύουν να τον “σκοτώσουν” μέσα στον Γενάρη με χρήματα που είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα βρουν αγοραστές που μπορούν να τους προσφέρουν τα διπλάσια.

Πάμε τώρα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς για αυτήν γίνεται κουβέντα στην Αθήνα. Και οι πληροφορίες του Gentikoule αναφέρουν την εξής λεπτομέρεια – κλειδί: Ακόμα και αν φτάσει πρόταση στην Φορτούνα, εκείνη δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του Λισάντρο Σεμέντο εάν δεν συναινέσει και ο ίδιος ο ΟΦΗ. Κάτι που γίνεται αντιληπτό πως δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο η συναίνεση του ΟΦΗ για την παραχώρηση του mvp του στο φετινό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως πηγές από το μανατζερικό περιβάλλον του Λισάντρο Σεμέντο διαψεύδουν κατηγορηματικά όλα όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον που προκύπτει μόνο από ελληνικά δημοσίευματα και βέβαια από τις έξυπνες δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Φορτούνα Σιτάρντ Sjoerd Ars.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook