Κυρίαρχος και στον πάγκο ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Σίμος κέρδισε κατά κράτος τον Μίχαελ Ένινγκ παίζοντας μεγάλη μπάλα από τον πάγκο του ΟΦΗ.

Μπορεί ο Άρης να προερχόταν από ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών ωστόσο χθες στο Ηράκλειο ηττήθηκε κατά κράτος. Τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο όμως και στην μονομαχία των δύο πάγκων. Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ χωρίς την παραμικρή έκπληξη στην βασική του ενδεκάδα και έκανε τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να κάνει ευκολότερη την ζωή των ποδοσφαιριστών του: “Κλείδωσε” τον Φετφατζίδη με τον εξαιρετικό Κοροβέση και βλέποντας πως ο Άρης ήταν κομμένος στα δύο χάρις στο “δώρο” του Ένινγνκ με το 4-4-2 που κατέβασε την ομάδα του, άφησε τους παίκτες του να γίνουν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΟΦΗ για 90 λεπτά δεν επέτρεψε στον Άρη να βγάλει ούτε μια οργανωμένη επίθεση ενώ από το 12′ και μετά αύξησε τις γραμμές πίεσης του προς μια άμυνα που πελαγοδρομούσε και δεν ήξερε τι να κάνει. Με αλλαγές που ουσιαστικά πρόσφεραν φρεσκάδα και καθαρό μυαλό στην μεσαία γραμμή, ο Σίμος άφησε τον ΟΦΗ να λειτουργεί ως κομπιούτερ με τους ποδοσφαιριστές του “σμπαραλιάζουν” την ανασταλτική λειτουργία του Άρη βγάζοντας επιθέσεις είτε από τον άξονα, όπως στις δύο φάσεις του Φιγκεϊρέντο, είτε από τα άκρα όπως στο γκολ του Βαζ αλλά και τις ευκαιρίες που είχε πριν γίνει το 1-1.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός τεχνικός του Άρη έκανε αλλαγές που περισσότερο αποδιοργάνωσαν την ομάδα του παρά έκαναν ευκολότερη την ζωή της και παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο 10λεπτο έβαλε τόσο φορ, όσο και ένα κεντρικό χαφ ήταν σαν να είχε τελειώσει το παιχνίδι από το 80′ κιόλας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook