Βαγιέμπα Σακόρ: Αρχίζει να δείχνει τον παίκτη που έκανε τον ΟΦΗ να σπάσει τα ταμεία του!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νορβηγός μέσος ήταν η πρώτη, κανονική, μεταγραφή του ΟΦΗ όταν τον περασμένο Γενάρη πλήρωσε την Γκέτεμποργκ δαπανώντας ένα σημαντικό ποσό για να τον φέρει στο Ηράκλειο.

Μέχρι και πριν από έναν μήνα η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Βαγιέμπα Σακόρ ήταν μεγάλη. Με ευθύνη δική του βέβαια αφού η αλήθεια είναι πως o 23χρονος ποδοσφαιριστής δεν είχε παρουσιάσει την εικόνα που όλοι περίμεναν. Και η αλήθεια είναι πως ακόμα και πριν έρθει στην Ελλάδα, οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Το hype για το Νορβηγό ήταν ιδιαίτερα ψηλό μιας και το παρελθόν του δεν το έλεγες και φτωχό. Από τα 16 του χρόνια ο Βαγιέμπα Σακόρ άφησε τη Νορβηγία για την Ιταλία και την μεγάλη σχολή της Γιουβέντους. Στο Τορίνο όπου καθημερινά προπονούνται εκατοντάδες παιδιά, συγκεντρωμένα από αρκετές χώρες του κόσμου θέλοντας να ζήσουν το όνειρο υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου με την μεγάλη Γιουβέντους.

Βέβαια η θητεία του στην Γιουβέντους δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Χρειάστηκε να δοθεί δανεικός στην Βαλερένγκα και εν συνεχεία στην Γκέτεμποργκ όπου μετά από μια χρονιά δανεισμού οι Σουηδοί πλήρωσαν για να τον κάνουν δικό τους. Στην Γιουβέντους πάντως ο ίδιος έχει να λέει για τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισε αλλά και το γεγονός ότι δέθηκε με στενή φιλία με τον μεγάλο Κάρλος Τέβεζ. Ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε να λέει για την συνύπαρξη του με τον Αργεντινό σούπερ σταρ: “Είναι καλό παιδί, δεν μιλάει πολύ αλλά είναι πολύ καλός χαρακτήρας”.

Τον Γενάρη του 2019 ήρθε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ δημιουργώντας αρκετές προσδοκίες λόγω του παρελθόντος του. Το πρώτο εξάμηνο, αποδείχθηκε, πως ήταν ένα χρονικό στάδιο προσαρμογής του. Στην Ολλανδία όλοι είχαν να λένε για την μετάλλαξη του παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα σε όλα τα φιλικά παιχνίδια του ΟΦΗ και κατά συνέπεια οι προσδοκίες μεγάλωσαν ακόμα παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά στην σεζόν 2019 – 2020 η απόδοση του δεν βελτιώθηκε μέχρι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 30 Νοεμβρίου: Τότε γύρισε ο διακόπτης και όλοι βλέπουν έναν παίκτη που παρά τις κακές εμφανίσεις, δεν πίστευε κανείς ότι είναι κακός παίκτης. Άλλωστε ακόμα και στις κακές του ημέρες, ο Νορβηγός παρουσίαζε εικόνα σύγχρονου κεντρικού χαφ που μοίραζε σωστά την μπάλα αλλά του έλειπε ο ρυθμός. Ο Σίμος τον πίστεψε αρκετά και ο Βαγιέμπα Σακόρ του ανταποδίδει στο μάξιμουμ αυτήν την εμπιστοσύνη.

Άλλωστε η μουρμούρα γύρω από την απόδοση του Σακόρ γινόταν, επειδή υπήρχαν προσδοκίες. Γιατί όλοι πιστεύαν στον 23χρονο ποδοσφαιριστή και εκείνος δεν είχε βγάλει στο γήπεδο την εικόνα που όλοι περίμεναν. Κόντρα στον Άρη, το περασμένο Σάββατο, έδωσε συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις του τελευταίου μήνα. Η στιγμή του είναι στην φάση του γκολ της ισοφάρισης του Βαζ όταν με το εκτόπισμα του κερδίζει την μπάλα και στην συνέχεια, λειτουργώντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περνάει την μπάλα στον Βαζ κάτω από τα πόδια του παίκτη του Άρη. Με συνεχόμενες σωστές μεταβιβάσεις, αρχίζει και αποκτά χημεία και καλή συνεργασία με το Νέιρα – κάτι που δεν υπήρχε στην αρχή αν και αυτό είναι απολύτως λογικό αφού δεν είχαν παίξει οι δυο τους πέρα από κάποια σποραδικά διαστήματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook