Στρέζος: “Γιατί να μην κερδίσει ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό;”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Στρέζος που αγωνίζεται στην ολλανδική Βίλεμ, μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Έλληνες παντού» με τον Δημήτρη Μαλισιώβα, και αναφέρθηκε στις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το Ολλανδικό.

Μεταξύ άλλων ο Στρέζος είπε: «Έφυγα από τον ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκινούσε ένα πολύ ωραίο project γιατί πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό».

Ο Στρέζος αν και είχε «γεμάτη» σεζόν στον ΟΦΗ έκανε το βήμα παραπάνω στη καριέρα του για να παίξει στο εξωτερικό στην ώριμη Βίλεμ που βρήκε τους Βαγγέλη Παυλίδη και Βρουσάι. Η Βίλεμ βρίσκεται στη τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Άγιαξ και Άλκμααρ τους οποίους έχει κερδίσει εκτός έδρας, πραγματοποιώντας τη καλύτερη σεζόν στην ιστορία της.

Ο Στρέζος που βρίσκεται ήδη τέσσερις μήνες στη χώρα της τουλίπας είπε για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Το ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι η χαρά του ποδοσφαιριστή. Γρήγορο, πολλά γκολ, γεμάτα γήπεδα, ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, διαφορετική προσέγγιση. Στο πρώτο ματς που βρέθηκα στην αποστολή της Βίλεμ παρόλο που δεν πήγαμε καλά και πήραμε ισοπαλία, όλο το γήπεδο μας χειροκροτούσε. Έπαθα ένα μικρό σοκ! Αγωνιστικά εδώ, έχουν προβάδισμα οι νέοι παίχτες τους οποίους χρησιμοποιούν και στηρίζουν άπαντες, δίνοντας τους χρόνο να αναπτυχθούν. Είμαι γουρλής παρόλο που δεν αγωνίζομαι, γιατί η ομάδα φέτος πάει «τρένο» και περιμένω με αγωνία το ντεμπούτο μου».

Ο πάγκος είναι επώδυνος; «Εγώ ήρθα να πετύχω. Θα περιμένω την ευκαιρία μου γιατί εδώ δεν αλλάζουν τους παίχτες ειδικά στη θέση μου (τερματοφύλακας) μετά από ένα-δύο λάθη. Προπονούμαι σκληρά και περιμένω την ευκαιρία μου».

Σου λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα; «Δεν μου λείπει κάτι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλωστε δεν είναι τόσο ελκυστικό. Αν εξαιρέσεις τα ντέρμπι οι υπόλοιποι ζουν στη σκιά των μεγάλων».

Ενόψει του ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός που πέρσι έπαιξες βασικός με τη φανέλα των Κρητικών τι προβλέπεις; «Ο ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερος από πέρσι, έχει καλύτερους παίχτες αλλά και ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Ανοιχτό παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να έχει νικήσει όλους τους μεγάλους πλην του ΠΑΟΚ φέτος, άρα γιατί να μη κερδίσει και τον Ολυμπιακό; Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

πηγή:sports.ert.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook