Ζοάο Φιγκεϊρέντο: Γκολτζής και χωρίς την άσπρη βούλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα, με μόλις μια εκτέλεση πέναλτι, εν αντιθέσει με άλλους επιθετικούς της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο σκόραρε για όγδοη φορά στην σεζόν ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος είναι πως είναι ο ένας από τους τρεις (Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι οι άλλοι δύο) που έχουν εκτελέσει τα λιγότερα πέναλτι. Μπορεί αυτήν την ώρα το όνομα του Ζοάο Φιγκεϊρέντο να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των σκόρερ – λόγω των πέναλτι – ωστόσο ο φορ του ΟΦΗ αποδεικνύει πως έχει την αίσθηση του γκολ δίχως να χρειαστεί να σκοράρει από την “άσπρη βούλα”.

Ο επιθετικός του ΟΦΗ έχει εκτελέσει μόλις 1 πέναλτι, στο παιχνίδι με την Ξάνθη εν αντιθέσει με άλλους παίκτες που έχουν εκτελέσει τα τριπλάσια από εκείνον.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι πως τα 7 γκολ από τα 10 που έχει  πετύχει ο Μπαράλες είναι με πέναλτι (!) ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Μακέντα, Μανούσο, Μπρούνο Γκάμα.

Η συχνότητα με την οποία σκοράρει ο Φιγκεϊρέντο είναι πολύ μεγαλύτερη από όλους τους παραπάνω και μάλιστα, χωρίς τα πέναλτι, βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Παρακάτω δείτε τον πίνακα:

Ελ Αραμπί 17 γκολ / 2 πέναλτι
Μπαράλες 10 γκολ / 7 πέναλτι
Σφιντέρσκι 10 γκολ / 1 πέναλτι
Μακέντα 9 γκολ / 5 πέναλτι
Μανούσος 9 γκολ / 4 πέναλτι
Ολιβέιρα 9 γκολ / 0 πέναλτι
Μπρούνο Γκάμα 8 γκολ / 4 πέναλτι
Φιγκεϊρέντο 8 γκολ / 1 πέναλτι

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook