Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Ο ΟΦΗ κερδίζει ΑΕΚ ή Λαμία και μπαίνει πλέι – οφ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αστέρας Τρίπολης και Λαμία δεν κέρδισαν και πλέον ο ΟΦΗ κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Οι Αρκάδες δεν κέρδισαν τον Παναθηναϊκό φτάνοντας στους 30 πόντους έχοντας έναν λιγότερο από τον ΟΦΗ που βρίσκεται στους 31, η δε Λαμία έμεινε στους 27 και τέθηκε οριστικά εκτός μάχης για την είσοδο στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Πλέον, μετά το τέλος αυτών των δύο αγώνων τα πράγματα απλοποιήθηκαν: Ο ΟΦΗ κερδίζει την ΑΕΚ, το απόγευμα της Κυριακής και εξασφαλίζει μαθηματικά την είσοδο του στα πλέι – οφ. Βέβαια υπάρχει και το σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες είναι να κάνει η Ξάνθη το 2Χ2 κόντρα σε Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και να φτάσει στους 34 βαθμούς και ενώ είναι ανοικτό ακόμα το θέμα της τιμωρίας και πιθανής αφαίρεσης βαθμών.

Για να το κάνουμε πιο απλό: Αν αύριο χάσει η Ξάνθη στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ο ΟΦΗ με νίκη επι της ΑΕΚ εξασφαλίζει και μαθηματικά την έκτη θέση.

Σε ενδεχόμενο ήττας, ο ΟΦΗ θέλει νίκη επί της, αδιάφορης, Λαμίας για να μπει στην εξάδα.

Σε περίπτωση που ο ΟΦΗ πάρει δύο βαθμούς στα παιχνίδια με ΑΕΚ, Λαμία τότε θα φτάσει στους 33 και θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο Αστέρας Τρίπολης στην Λάρισα ώστε αν προκύψει ισοβαθμία – ποια θα είναι η διαφορά τερμάτων που δημιουργείται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook