Τα σενάρια ισοβαθμιών και πλέι οφ για την τελευταία αγωνιστική

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, δημιουργήθηκαν τέσσερα σενάρια ισοβαθμιών.

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος φέρνει τον ΟΦΗ στους 31, τον Αστέρα Τρίπολης στους 30 και τον Ατρόμητο με την Ξάνθη στους 29. Αυτές οι τρεις ομάδες διεκδικούν βαθμολογικά την έκτη θέση και κατά συνέπεια την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΟΦΗ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΟΦΗ κερδίζει την Λαμία και παίρνει την τελευταία θέση στην εξάδα όμως σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει να δει τι θα γίνει στην Λάρισα με τον Άρη να υποδέχεται τον Ατρόμητο, στην Ξάνθη όπου πάει ο ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη με τον Ατρόμητο να φιλοξενείται από τον Άρη.

Πλέον δημιουργούνται πέντε σενάρια ισοβαθμιών για την τελευταία αγωνιστική:

Σενάριο Νο 1

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης στους 31 βαθμούς

Ο ΟΦΗ χάνει από την Λαμία, ο Αστέρας παίρνει βαθμό στην Λάρισα και η ομάδα της Τρίπολης υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει ισορροπία (3-1, 0-2)

Σενάριο Νο 2

ΟΦΗ – Ατρόμητος στους 32 βαθμούς

Ο ΟΦΗ έρχεται ισόπαλος, ο Ατρόμητος κερδίζει τον Άρη. Ο ΟΦΗ υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων καθώς βρίσκεται στο -3 ενώ ο Ατρόμητος στο -6 ενώ στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει ισορροπία (2-1, 0-1).

Σενάριο Νο 3

ΟΦΗ – Ξάνθη στους 32 βαθμούς

Ο ΟΦΗ έρχεται ισόπαλος, η Ξάνθη κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Υπερτερεί ο ΟΦΗ στα μεταξύ τους παιχνίδια λόγω μιας νίκης και μιας ισοπαλία.

Σενάριο Νο 4

ΟΦΗ, Ξάνθη, Ατρόμητος στους 32 βαθμούς

Ο ΟΦΗ έρχεται ισόπαλος και κερδίζουν Ατρόμητος, Ξάνθη. Είναι το μοναδικό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας. Σε αυτό το ενδεχόμενο δημιουργείται βάσει κανονισμού, “ειδική” βαθμολογία μεταξύ των αγώνων των τριών ομάδων. Εκεί ο ΟΦΗ έχει το μεγάλο αβαντάζ, καθώς στα έξι παιχνίδια ανάμεσα στους τρεις συλλόγους έχει συλλέξει 7 βαθμούς (1-0 τον Ατρόμητο, 2-0 την Ξάνθη, 2-2 στην Ξάνθη, ήττα 1-2 στο Περιστέρι), έναντι 6 βαθμών του Ατρόμητου (2-1 τον ΟΦΗ, 1-0 την Ξάνθη, ήττες 1-0 εκτός έδρας) και 4 βαθμών της Ξάνθης (1-0 τον Ατρόμητο, 2-2 εντός με τον ΟΦΗ, ήττες 2-0 από τον ΟΦΗ και 1-0 από τους Περιστεριώτες).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook