Ο κορονοϊός, ο Ποτουρίδης και η καραντίνα στη Ν. Αφρική

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο 28χρονος αμυντικός της Κέιπ Τάουν Σίτι μιλά στο Sport24.gr για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Νότια Αφρική.

“Εδώ τα πάντα έχουν αναβληθεί μέχρι και τις 15 Απριλίου. Κάναμε μια προπόνηση την προηγούμενη Δευτέρα. Πήγαμε σε γκρουπ ανά δύο άτομα στο γήπεδο και κάναμε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Μόνο τρέξιμο, δηλαδή, δεν υπήρχε επαφή. Επιστρέψαμε κατευθείαν σπίτι μας.

Στο Κέιπ Τάουν έχουν κλείσει τα πάντα. Ανοικτά είναι μόνο τα σούπερμαρκετ και τα φαρμακεία. Φανταστείτε στο Κέιπ Τάουν έχουν γύρω στα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ δεν έχει χάσει κάποιος τη ζωή του. Τα συνολικά στη Νότια Αφρική ξεπερνούν τα 700.

Με αυτό θέλω να πω ότι έλαβαν γρήγορα τα μέτρα, ακόμη κι όταν δεν συνέτρεχε ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Η δραστικότητα μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή, δεν ήταν τόσο αυστηρά. Πριν από δύο ημέρες απαγορεύτηκαν και οι πτήσεις.

Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα. Στα σούπερμαρκετ μπαίνουν μάξιμουμ πέντε με δέκα άτομα. Δεν σου επιτρέπουν να μπεις μέσα στο σούπερμαρκετ εάν δεν βάλεις αντισηπτικό μπροστά τους στην είσοδο. Υπάρχει ένας άνθρωπος που σου βάζει. Βασικά, υπάρχει αντισηπτικά, παντού δεξιά κι αριστερά. Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία”.

Μπορεί πλέον να μην συναντά τους συμπαίκτες του καθώς βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά μιλά στο τηλέφωνο καθημερινά. Τι τον ρωτούν για την Ελλάδα; Τι τους απαντά;

“Υπάρχει ανησυχία. Με ρωτούν τι γίνεται στη χώρα μου, γιατί όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα δεν υπήρχε κρούσμα στη Νότια Αφρική. Τους λέω ότι η κυβέρνηση έλαβε γρήγορα τα αυστηρά μέτρα κι αυτό έκανε καλό”.

Το ποδόσφαιρο όπως κι όλος ο κόσμος θα είναι διαφορετικά την επόμενη ημέρα. Όλα επηρεάζονται παντού. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς εκτιμήσεις. Ο Γιάννης Ποτουρίδης καταθέτει τη δική του άποψη και στέλνει μήνυμα ελπίδας στην Ελλάδα.

“Θα είναι μια δύσκολη περίοδος, όταν σταματήσει αυτό που γίνεται με τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να ρολάρουν να δουλεύουν. Δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Εγώ βλέπω ότι σε πολλές χώρες δύσκολα θα τελειώσει η διοργάνωση και η σεζόν.

Εύχομαι να τηρήσουμε τους κανόνες να βγούμε νικητές και στο τέλος να χαμογελάσουμε. Στη Νότια Αφρική πάντως αισθάνομαι ασφάλεια αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην υγεία μου”.

sport24