Θέμα: Ποιες ομάδες θα ήταν υποψήφιοι αντίπαλοι του ΟΦΗ στο Γιουρόπα αν υπήρχε οριστική διακοπή πρωταθλημάτων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule έψαξε και βρήκε όλους τους υποψήφιους αντιπάλους του πρωταθλήματος σε περίπτωση που αποφασιστεί η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και βάσει της θέσης τους στην βαθμολογία.

Όσο περνάει ο καιρός, αυξάνονται τα σενάρια περί οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη και το Gentikoule έψαξε και βρήκε όλους τους πιθανούς αντιπάλους του ΟΦΗ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Μοναδικό κενό που υπάρχει είναι για τους κυπελλούχους καθώς η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει ολοκληρωθεί σε καμία χώρα της Ευρώπης οπότε δεν υπάρχουν ακόμα οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο τους.

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν στις 17 Ιουνίου ενώ ο ΟΦΗ, εκτός και αν τερματίσει τρίτος, θα δώσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα στις 23 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα μετά, στις 30 του μήνα.

Πρώιμος προκριματικός γύρος

Κυπελλούχοι: Ν. Φερόε, Γιβραλτάρ, Β. Ιρλανδία, Κόσοβο, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στα πρωταθλήματα τους:

Μαυροβούνιο (Σουτιεσκα), Ν. Φερόε (Στρέιμουρ), Γιβραλτάρ (Σεντ Τζόζεφ), Β. Ιρλανδία (Καλερέιν), Κόσοβο (Ντρίτα), Ανδόρα (Σάντα Κόλομα), Σαν Μαρίνο (Φολγκόρε Φαλτσιάνο)

Και εκείνες που τερμάτισαν 3οι: Ουαλία (Μπάλα Τάουν), Μαυροβούνιο (Ίσκρα), Ν. Φερόε (Αργκίρ)

Πρώτος προκριματικός γύρος

Οι κυπελλούχοι: Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λιχτενστάιν, Ουγγαρία, Σκόπια, Μολδαβία, Αλβανία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Μάλτα, Εσθονία, Γεωργία, Ουαλία, Μαυροβούνιο.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση των πρωταθλημάτων: Κύπρος (Ανόρθωση), Σερβία (Παρτιζάν Βελιγραδίου), Σκωτία (Ρέιντζερς), Λευκορωσία (Ενερτζέτικ)*, Σουηδία (Ντζουργκάρντεν), Νορβηγία (Μπότο/Γκλιμντ), Καζακστάν (Καϊράτ), Πολωνία (Πιαστ) + όλες οι παραπάνω ομάδες (εκτός από το Λιχτενστάιν)

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση των πρωταθλημάτων των χωρών τους: Δανία (Άαρχους), Ελβετία (Βασιλεία), Σουηδία (Ελφσμποργκ) + όλες οι παραπάνω χώρες.

Τέλος, θα συμμετάσχουν ακόμα οι 17 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και οι 3 από τον πρώιμο προκριματικό γύρο.

Δεύτερος προκριματικός γύρος

Ο ΟΦΗ θα μπει, βάσει της βαθμολογίας της Ελλάδας, στον δεύτερο προκριματικό γύρο και βάσει του επίσημου καλεντάρι, θα δώσει τον πρώτο αγώνα στις 23 Ιουλίου και τον επαναληπτικό μια εβδομάδα αργότερα.

Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να κληρωθεί με τους κυπελλούχους από Κύπρο, Σερβία, Σκωτία, Λευκορωσία, Σουηδία, Νορβηγία, Καζακστάν καθώς είναι στο ίδιο γκρουπ όπως επίσης με τους δεύτερους από Δανία, Ελβετία, τους τρίτους από Τσεχία, Κροατία, τους τέταρτους από Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Τουρκία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Κροατία, τους πέμπτους από Γαλλία, Ρωσία όπως τον κυπελλούχο Γαλλίας καθώς και τους έκτους από Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία καθώς και τον κυπελλούχο Αγγλίας.

* Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας είναι το μοναδικό που δεν έχει διακοπεί και είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook