Ντ΄Αμίκο: «FIFA και UEFA πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sportmediaset.it» παραχώρησε ο μάνατζερ του Μάσιμο Καρέρα, Αντρέα Ντ’ Αμίκο και μεταξύ άλλων κάλεσε FIFA και UEFA να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες που πλήττονται από την πανδημία.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Για το ψαλίδι της Γιουβέντους στους μισθούς των παικτών και του τεχνικού τιμ:

«Η Γιουβέντους κινήθηκε ως εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες της. Ο πρόεδρος ζήτησε θυσίες από τους παίκτες που τις αποδέχτηκαν, έχοντας το προνόμιο να λαμβάνουν μισθούς εκατομμυρίων. Η θεραπεία του προβλήματος όμως που έχει παρουσιαστεί δεν μπορεί να αφήνετε σε αξιόλογες ατομικές πρωτοβουλίες.

Οι παίκτες εξακολουθούν να΄ναι υπάλληλοι. Έπειτα υπάρχουν παίκτες και παίκτες. Δεν μπορούμε να ζητάμε από ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου να μειωθεί ο μισθός τους καθώς και από νεαρούς παίκτες που παίρνουν λιγότερα χρήματα».

– Για το αν συμφωνεί πως διανύουμε μια καταστροφική κατάσταση:

«Συμφωνώ. Για όλες τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι απαραίτητη η κρατική παρέμβαση. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Λόγω μιας φυσικής καταστροφής δεν είναι δυνατόν να παίξουμε μπάλα, να πάμε σε ένα εστιατόριο, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο.

Οι ενισχύσεις με το κριτήριο της αναλογικότητας και της ισότητας πρέπει να προσεγγίσουν όλους αυτούς τους τομείς. Σκεφτείτε επίσης ότι το ποδόσφαιρο είναι ως παγκόσμια αξία, η τρίτη ή τέταρτη ιταλική εταιρεία. Αλλά εδώ πρέπει να προσθέσουμε και την κοινωνική και πολιτική αξία της μπάλας σε πολλές ιταλικές πραγματικότητες.

Επίσης, επειδή πέρα ​​από τους μεγάλους παίκτες και πρωταθλητές, το ποδόσφαιρο (νέοι, ερασιτέχνες, γυναίκες) περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και θέσεις εργασίας».

– Για την ιταλική κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Το κράτος πρέπει να βοηθήσει όλες τις εταιρείες που κλείνουν και η ποδοσφαιρική εταιρεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να καταβάλλουν φόρους στο πλαίσιο αυτό. Πρέπει να υπάρχει μορατόριουμ.

Η παρέμβαση των διεθνών οργανισμών θα ήταν επίσης απαραίτητη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA πρέπει να παρέμβουν. Έχουν τεράστιους οικονομικούς πόρους και δεν μπορούν να το περάσουν όλο αυτό έτσι».

– Για το αν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα;

«Ελπίζω να τελειώσουν. Θα ήταν μια σημαντική ανάσα οξυγόνου».

 

© Πηγή: to10.gr