Η ΟΥΕΦΑ θέλει deadline για να λήξουν τα πρωταθλήματα μέχρι τις 15/7

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με της 55 Εθνικές Ομοσπονδίες για το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των ευρωπαϊκών λιγκών, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου, εξετάστηκε το σενάριο για καταλυτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου ανά την Ευρώπη το τέλος Ιουλίου, και όχι το τέλος Ιουνίου, όπως είχε πέσει στο τραπέζι αφού το τελευταίο σενάριο χαρακτηρίστηκε «μη ρεαλιστικό».

Το σφύριγμα της λήξης λόγω κορωνοϊού τελικά, είναι πιθανό να γίνει λίγο νωρίτερα, μέχρι τις 15 Ιουλίου δηλαδή.

Σύμφωνα με το blog «Δίκη», στην τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τους εκπροσώπους των 55 εθνικών ομοσπονδιών που θα γίνει την Τετάρτη 1/4, και θα τεθούν επί τάπητος τα πορίσματα των ομάδων εργασίας που συστάθηκαν για τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο, πρόκειται να ανακοινωθεί η παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 έως και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Το ενδεχόμενο να παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι τα τέλη Ιουλίου είναι δύσκολο καθώς η UEFA θέλει να προγραμματίσει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της νέας σεζόν.

Όλα αυτά, με τον αστερίσκο φυσικά, ότι η πανδημία με τον κορωνοϊό θα έχει υποχωρήσει και θα είναι εφικτό μέχρι τότε να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η 15θήμερη παράταση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, ώστε να έχουν το δικαίωμα οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, να αγωνιστούν.

Sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook