Αθλητές και σωματεία στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αποδεκτό έγινε το αίτημα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και οι αθλητές με τα σωματεία συμπεριλαμβάνονται στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στους επιπλέον Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που εντάσσονται στα Μέτρα Στήριξης και ανακοινώθηκαν μόλις, εντάσσεται και ο ΚΑΔ 9499, για τον οποίο νωρίτερα είχε αιτηθεί, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στην επιστολή που απέστειλε στους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι στην σχετική επιστολή του κ. Αυγενάκη προς τους κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη, αναφέρονταν για τον συγκεκριμένο ΚΑΔ τα εξής:

«Έχοντας υπ’ όψιν την πραγματική αυτή κατάσταση, υπάρχουν πολλά αιτήματα από αθλητικά σωματεία, τα οποία δεν διαθέτουν, όπως ορίζεται στην από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55), έναν από τους ΚΑΔ που αναφέρονται σε αυτήν (ειδικότερα τους ΚΑΔ 9312 και επόμενα), αλλά ενδεικτικά τον ΚΑΔ 94991600.

Οι αθλητικοί αυτοί φορείς διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

Θεωρούμε επομένως ότι είναι δίκαιο να συμπεριληφθούν και τα ανωτέρω αθλητικά Σωματεία (και αθλητικές Ενώσεις και άλλοι αναγνωρισμένοι από τον Αθλητικό Νόμο φορείς) στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που θα ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook