Ψάχνει νέα ταλέντα ο Οφορίκουε

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Γκανέζος Πίτερ Οφορίκουε, που έπαιξε και στον ΟΦΗ από το 2005-07, μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και αναφέρθηκε με τι ασχολείται τώρα.

Ο Οφορίκουε είπε στο citisportsonline.com για:

Το ματς με τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία:

“Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ είχε τόσο κρύο που δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου και τα χέρια μου. Για την ακρίβεια, στην προθέρμανση έπρεπε να μιλήσω σε έναν συμπαίκτη μου, να με βοηθήσει να δέσω τα κορδόνια μου, γιατί δεν μπορούσα να λυγίσω τα δάχτυλά μου για να το κάνω. Ήμουν όμως σίγουρος ότι θα σκοράρω και το είχα πει στον προπονητή”.

Τις απολαβές του: 

“Σε εκείνο το διάστημα που ακολούθησε ήμουν ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ελλάδα”.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 το 1999 και το πιο μεγάλο λάθος του που δεν άκουσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού:

“Ήθελα να υπηρετήσω τη χώρα μου. Έπαίξα όλο το τουρνουά με ενέσεις και πάγο τυλιγμένο γύρω από το γόνατό μου. Μετά από κάθε παιχνίδι, ήταν αδύνατο να περπατήσω.

Το γόνατό μου πρηζόταν. Ο γιατρός της Εθνικής ομάδας μου έκανε πολλαπλές ενέσεις πριν από κάθε παιχνίδι. Κοιτάζοντας πίσω, παίζοντας με αυτόν τον τραυματισμό, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου διότι από τον Ολυμπιακό μου είχαν πει ότι δεν έπρεπε να παίξω και θα ήταν λάθος”.

Το τι κάνει σήμερα:

“Δεν ήθελα να είμαι στο ποδόσφαιρο. Όμως ένας φίλος από την Ελλάδα μου τηλεφώνησε μια μέρα και μου είπε να αναζητώ νέα ταλέντα. Αυτό ακριβώς κάνω τώρα. Ψάχνω νέα ταλέντα”.