Το πλάνο για τον αθλητισμό: Επανέναρξη προπονήσεων τον Μάιο με αυστηρά πρωτόκολλα

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού – Τι προβλέπεται για τις ποδοσφαιρικές ομάδες – Ολο το πλάνο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα μας, μετά το lockdown του κορωνοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σταμάτησε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα μας, βάζοντας στον «πάγο» τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να φέρει εξελίξεις και στον τομέα του αθλητισμού, με τον Πρωθυπουργό να σχεδιάζει μαζί με τους αρμόδιους φορείς το πλάνο για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στην τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς δόθηκε το στίγμα για την επόμενη μέρα και φάνηκε ξεκάθαρα με τον πλέον περίτρανο τρόπο η επιθυμία της Κυβέρνησης επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων. Επαγγελματικών και ερασιτεχνικών. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν πρώτα κάποια συγκεκριμένα βήματα, τα οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το σχέδιο για την επανέναρξη των αθλητικών δράσεων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προάγγελο για την ολοκλήρωση της Σούπερ Λίγκας, αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών του εγχώριου ποδοσφαίρου. Στόχος είναι να αρχίσουν προπονήσεις οι ομάδες στα μέσα Μαΐου και να αρχίσουν οι αγώνες τον Ιούνιο, για να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Πρώτα όλα θα δημιουργηθεί μία ειδική υγειονομική επιτροπή, που θα βγάλει τα πρωτόκολλα, με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει και πάλι η άθληση και θα επιτραπεί σταδιακά να διεξαχθούν και πάλι αγώνες. Από τις 4 Μαΐου, όταν αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων, θα μπορούν οι αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους άθλησης και ασχολούνται με αθλήματα όπως είναι ο στίβος, να ξαναρχίσουν και πάλι προπονήσεις.

Οσον αφορά στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη, από τα μέσα Μαΐου οι ομάδες, από τη στιγμή που προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα, θα μπορούν να αρχίσουν και πάλι προπονήσεις. Σε πρώτη φάση σε μικρά γκρουπ και στη συνέχεια συλλογικά, με στόχο να προετοιμαστούν για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν προκύψει συναίνεση στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την επόμενη Τρίτη θα μπορούμε να έχουμε και πάλι αγωνιστική δράση τον Ιούνιο.

Σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει το διάγγελμά που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα, το οποίο θα αφορά τη σταδιακή άρση των μέτρων. Ωστόσο, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οπότε αυτό θα αφορά και στις ποδοσφαιρικές ΕΠΣ.

To10.gr