Σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού η Bundesliga θα συνεχιστεί

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το γερμανικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ότι και να γίνει, ακόμα και αν βρεθεί θετικό κρούσμα στην Bundesliga.

Το πρωτόκολλο επιστροφής στην Bundesliga στη δράση μιλάει συνολικά για 20.000 τεστ, γάντια στο γυμναστήριο, θερμομέτρηση, ονομαστικό μπουκάλι νερού, φαγητό από το σπίτι, συνέχιση δράσης σε περίπτωση κρούσματος, σαφής καταμερισμός των ατόμων.

Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή είναι κατηγορηματική: Ακόμη και να διαγνωσθεί κάποιος θετικός, η δράση θα συνεχιστεί. Οι ομάδες της πρώτης και δεύτερης γερμανικής κατηγορίας συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να επιστρέψουν στη δράση στις 9 Μαΐου – νέες πληροφορίες αφήνουν ανοικτό το παράθυρο για 16 ή 23 του επόμενου μήνα – ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.

«Εάν διαγνωσθεί παίκτης θετικός, θα τεθεί σε καραντίνα και συνεχίζεται η δράση με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όλους. Το όνομά δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η απομόνωση θα είναι άμεση, ενώ ειδική ομάδα θα αναλάβει να ηρεμήσει την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Βundesliga ως γενική θεώρησή της έχει την αντίληψη συμβίωσης με τον κορωνοϊό, ο οποίος δεν θ’ αποχωρήσει άμεσα, αλλά θα ταλαιπωρεί τις κοινωνίες τους επόμενους μήνες.

Συνολικά η Bundesliga έχει εξασφαλίσει 20.000 τεστ κορωνοϊού για τις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές, αλλά και το Κύπελλο (ημιτελικά και τελικό).

«Πρέπει να προστατέψουμε τη βιομηχανία μας, η οποία απασχολεί 60.000 εργαζομένους σε όλη τη Γερμανία», ανέφερε εκπρόσωπος της διοργανώτιας αρχής στον Der Spiegel.

Όσον αφορά στις προπονήσεις τα ντους θα είναι ορισμένης χρονικής διάρκειας, η άσκηση στο γυμναστήριο θα γίνεται με χρήση γαντιών, ενώ κάθε εργαζόμενος της ομάδας (από τους παίκτες μέχρι τα στελέχη) θα έχει δικό του μπουκάλι νερό για να γεμίζει και το οποίο θα φέρει το όνομά του.

Στο γήπεδο πέρα από τα τεστ θα υπάρχει και θερμομέτρηση, ενώ ο κάθε παίκτης θα φέρνει καθημερινά φαγητό από το σπίτι του για όσο βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο.