Απαισιόδοξος ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιτσέντζο Σανταφόρα, σχετικά με την επανέναρξη της σεζόν στην Serie A.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, στενεύουν τα περιθώρια για επανεκκίνηση των αγώνων και ίσως θα ήταν προτιμότερο η χώρα του να ακολουθήσει τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για το πώς θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα: «Αν ήμουν πρόεδρος ομάδας, θα άρχιζα να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν. Ίσως είναι προτιμότερο να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με ασφάλεια στο τέλος Αυγούστου. Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ σήμερα και αύριο, ανάμεσα στην τεχνικής και επιστημονική επιτροπή και την ομοσπονδία (FIGC), η οποία είχε παρουσιάσει ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις που κρίθηκε ανεπαρκές από την επιτροπή».

– Όσον αφορά την επιστροφή στις προπονήσεις: «Η προπόνηση δεν σημαίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε αβεβαιότητες αρκεί να ακολουθήσουμε τη γραμμή της Γαλλίας και της Ολλανδίας που έχουν σταματήσει τα πάντα. Βλέπω ειλικρινά την πορεία προς την επανέναρξη πιο δύσκολη. Η προπόνηση είναι διαφορετικό πράγμα, αν ήμουν στους προέδρους θα σκεφτόμουν το νέο πρωτάθλημα».

– Για τα χρήματα που θα χαθούν: «Ως Υπουργός Αθλητισμού, θα ήμουν ανόητος να δαιμονοποιώ το ποδόσφαιρο και τη Serie A που φέρνουν χρήματα σε ολόκληρο το αθλητικό σύστημα, αλλά αν η επανέναρξη δεν είναι ασφαλής, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε. Και μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, κάποιοι δεν ήθελαν να σταματήσουν, τότε πολλές ομάδες κατέληξαν σε καραντίνα. Νομίζω ότι οι ηγέτες του ποδοσφαίρου, αναφέρομαι στο πρωτάθλημα και επίσης στη FIGC, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ένα σχέδιο Β. Το αργότερο εντός αυτής της εβδομάδας, η τεχνική επιστημονική επιτροπή θα κρίνει το πρωτόκολλο για τις προπονήσεις και σε λίγες μέρες θα το κοινοποιήσουμε στους συλλόγους, και μετά -με την καμπύλη των δεδομένων- θα αποφασίσουμε για την επανάληψη του πρωταθλήματος».