Ο Ιταλός Υπουργός Αθλητισμού λειτούργησε ως… ειρηνοποιός

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, λειτούργησε ενωτικά για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τη επιστημονική επιτροπή, που συνεργάζονται για την έναρξη της Serie A.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα μέμφθηκε τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής για το ποδόσφαιρο, αφού τις θεωρεί υπερβολικά αυστηρές. Από την πλευρά του, ο ενδιάμεσος κρίκος, ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, προσπάθησε να λειτουργήσει ως ειρηνοποιός.

Ο Σπανταφόρα τόνισε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα σχεδιαστεί το σωστό πρωτόκολλο για να αρχίσει η Serie A.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν δεν συντρέξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, η Κυβέρνηση θα παρέμβει:

«Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι κάτι που μας ενώνει και μας διασκεδάζει. Η επιστημονική κοινότητα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί. Αν υπάρξει συμφωνία, τότε οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν με τα απαραίτητα μέτρα.

 Αν η Κυβέρνηση αντιληφθεί ότι για λόγους υγείας είναι αδύνατο να συνεχιστεί η σεζόν, τότε θα διακοπεί καθώς θα πρέπει ν’ αποφευχθεί το ρίσκο και να προστατευθεί ο αθλητισμός. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο θέλουμε να είναι διασκέδαση κι όχι να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε αυτή την κατάσταση…».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook