Επανέναρξη στις 29/05 θέλει η ομοσπονδία της Δανίας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ομοσπονδία της Δανίας επιθυμεί να επιστρέψουν στη δράση οι ομάδες και μάλιστα η ημερομηνία κλειδί φαίνεται πως είναι η 29η Μαϊου.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας (DBU) ελπίζει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας στις 29 Μαΐου, με την προϋπόθεση και της κυβερνητικής έγκρισης, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (1/05).

Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς να έχει επαναρχίσει σε κανένα. Η UEFA έχει δώσει διορία έως τις 25 Μαΐου στις λίγκες να προσδιορίσουν τα πλάνα τους για το restart.

«Είναι επιτακτική ανάγκη ότι η 3F Superliga πρέπει να ξεκινήσει έως τις 29 Μαΐου, έτσι ώστε να μπορέσει να «τρέξει» η διοργάνωση μέχρι το τέλος της, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την υγεία των παικτών», τόνισε με ξεχωριστή του δήλωση ο πρόεδρος της DBU, Γέσπερ Μόλερ.

Έχοντας διακοπεί για 2.5 μήνες, η ομοσπονδία ελπίζει ότι θα μπορέσει να δει το πρώτο ματς της Super League να διεξάγεται στις 29/05, αλλά όπως διευκρινίστηκε, όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της κυβέρνησης.