«Υπό συζήτηση η μετάθεση της αγωνιστικής περιόδου στην Ευρώπη»

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος της Concacaf και αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, εκτιμά πως η μετάθεση -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- της ευρωπαϊκής αγωνιστικής περιόδου εντός του ημερολογιακού έτους, είναι μία πιθανότητα προς συζήτηση, δεδομένου ότι κάτι ανάλογο ισχύει και στις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Σε συνέντευξή του στο Radio Sportiva στην Ιταλία, ο Μονταλιάνι, ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο της FIFA, Τζιιάνι Ινφαντίνο, σχολίασε πως μία τέτοια η κίνηση θα είναι σύμφωνη με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Έχουμε την ευκαιρία γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022 θα διεξαχθεί τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Και αυτό θα μπορούσε να είναι μια ιδέα», δήλωσε ο Μονταλιάνι και πρόσθεσε: «Εδώ, η σεζόν παίζεται ήδη σύμφωνα με το ημερολογιακό έτος, είναι ίσως μια λύση που θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι μια πιθανότητα που μπορεί να συζητηθεί σε εθνικό και ηπειρωτικό επίπεδο. Ισως να είναι μια λύση ενόψει των επόμενων δύο ετών και αυτού του Χειμερινού Παγκόσμιου Κυπέλλου. Είχαμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πώς να ορίσουμε ένα νέο ημερολόγιο από το 2024. Και τώρα με αυτήν την κρίση, χρειαζόμαστε άμεσες απαντήσεις».

© Πηγή: to10.gr