Συζητάνε για το Υγειονομικό πρωτόκολλο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Tηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:30 π.μ. ανάμεσα στους γιατρούς των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 και της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γ. Μαυρωτά και του προέδρου του συνεταιρισμού, Μ. Λυσάνδρου, με θέμα την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τις ΠΑΕ, που έχουν αρχίσει τις προπονήσεις σε γκρουπ έξι έως οκτώ ποδοσφαιριστών.

Οι 14 γιατροί των αντίστοιχων ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1  θα εξετάσουν τα δεδομένα με την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αθλητισμού και θ’ ανταλλάξουν απόψεις, ενώ θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στις απορίες των γιατρών.

Ποια είναι τα μέτρα προστασίας πριν και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στους αθλητικούς χώρους:

– Επιτρέπεται σε ανοιχτή προπόνηση να είναι μέχρι 80 άτομα σε ανοιχτό γήπεδο, 30 σε κλειστό γήπεδο.

– Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση τροφίμων, ενώ μασάζ θα γίνεται μόνο με μάσκα!

– Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, ότι είναι απύρετοι και χωρίς κανένα σύμπτωμα κόπωσης, δύσπνοιας ή βήχα, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης).

– Η μετακίνηση από και προς την προπόνηση θα γίνεται μεμονωμένα με ιδιωτικά μέσα. Αν χρησιμοποιούν ΜΜΜ πρέπει να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν χρησιμοποιείται πούλμαν για τις μετακινήσεις θα πρέπει οι αθλητές να κάθονται ένας σε κάθε σειρά, στην άκρη και εναλλάξ στις σειρές, πάντα φορώντας μάσκα

– Η προσέλευση θα γίνεται από μία είσοδο. Θα γίνεται καταγραφή στοιχείων και θερμομέτρηση. Σε τρεις μετρήσεις με θερμοκρασία άνω του 37 ο αθλητής θα επιστρέφει σπίτι.

– Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό, κατά προτίμηση σκεπασμένο χώρο (υπόστεγο), όπου μπορούν να αποθέτουν τα προσωπικά τους είδη σε καρέκλες που θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο (2) μέτρα.

– Η προπόνηση θα πραγματοποιείται σε ανοικτό χώρο ή σε μεγάλες, καλά αεριζόμενες αίθουσες, με τις ακόλουθες οδηγίες:  Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ αθλητών σε στάση,

Απόσταση 5 μέτρων από προπορευόμενο βαδιστή, Απόσταση 10 μέτρων από προπορευόμενο δρομέα ταχύτητας, Απόσταση 20 μέτρων από προπορευόμενο ποδηλάτη.

– Αποφυγή άμεσης επαφής, αποφυγή αγγίγματος προσώπου . Σε περίπτωση επαφής μεταξύ αθλουμένων, άμεση απολύμανση των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα 70% και μετά έκπλυση προσώπου με καθαρό εμφιαλωμένο νερό.