“Φρένο” της Μέρκελ στην επανέναρξη της Bundesliga

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ έβαλε… φρένο στην επανέναρξη της Bundesliga, υποστηρίζοντας πως οι ομάδες θα πρέπει να ολοκληρώσουν 14ημερη καραντίνα πριν αγωνιστούν ξανά, το οποίο σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει πριν από τις 22 Μαΐου.

Η Bundesliga άναψε το “πράσινο φως” για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ έβαλε… φρένο στα σχέδια της διοργανώτριας αρχής.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά πριν από τις 22 Μαΐου, καθώς θα πρέπει οι ομάδες να μπουν σε 14ημερη καραντίνα για λόγους ασφαλείας.

Μπορεί το αρχικό πλάνο επανέναρξης να αφορούσε το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου, αλλά τα 10 θετικά κρούσματα κορονοϊού στα 1724 τεστ που έγιναν στα μέλη των ομάδων της Bundesliga, καθώς και το video του Σάλομον Καλού που δείχνει πως οι ποδοσφαιριστές αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα, έβαλαν σε σκέψεις τους ανθρώπους της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό το λόγο, πάρθηκε η απόφαση οι ομάδες να μπουν σε καραντίνα, με τη λογική μίας μίνι προετοιμασίας στα Προπονητικά Κέντρα, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα νέων κρουσμάτων.