Τρεις ομάδες δεν έλειψαν ποτέ

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική».

Από την σελίδα της Σούπερ Λιγκ: 

“Σήμερα παρουσιάζουμε τις ομάδες που δεν έλειψαν ποτέ, αλλά και αυτές που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ με βαθμολογικά κριτήρια.

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο  e-mail [email protected].

Στα 60 χρόνια πρωταθλημάτων τρεις ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν απουσίασαν ποτέ. Για πολλά χρόνια η… μόνιμη παρέα αποτελείτο από τέσσερις ομάδες, αλλά τη χάλασε η ΑΕΚ, όταν έπεσε το 2013.

Εντυπωσιακό είναι ότι η Ξάνθη έπαιξε τα 30 τελευταία χρόνια, και από τότε που ανέβηκε δεν υποβιβάστηκε ποτέ. Αν και έφτασε σε μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να μείνει. Το ίδιο και ο νεότερος Αστέρας Τρίπολης. Και αυτός δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, αν και το 2011 βαθμολογικά επρόκειτο να υποβιβαστεί, αλλά αποβλήθηκε ο Ηρακλής.

Ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί τρεις φορές, καμία από αυτές με βαθμολογικά κριτήρια, αλλά για μη αγωνιστικούς λόγους.

Επίσης ποτέ δεν έπεσαν βαθμολογικά ο ΑΠΟΕΛ, λόγω διακοπής της συμμετοχής κυπριακών ομάδων, και η Χαλκηδόνα, που αντικαταστάθηκε από τον Ατρόμητο. Και φυσικά η πολύ νέα Λαμία, που είναι μόλις δύο σεζόν στην κατηγορία.