Οι ελαφρύνσεις στο Financial Fair Play που σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RMC, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ήδη το πλαίσιο των αλλαγών, πάνω στις οποίες αναμένεται να πατήσουν οι νέες ρυθμίσεις, που θα είναι προσωρινές.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους των οικονομικών συλλόγων από το αρμόδιο ελεγκτικό οικονομικό όργανο, αυτοί θα εξετάσουν τους ισολογισμούς όχι των τελευταίων 12, αλλά των τελευταίων 24 μηνών.

Ταυτόχρονα, το όρια των 30 εκατομμυρίων ευρώ παθητικού, αναμένεται να διπλασιαστεί και να πάει στα 60 εκατομμύρια ευρώ στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 24 μηνών.

Σε ότι αφορά τις ακροαματικές διαδικασίες για την επιβολή ποινών ή περιοριστικών, οι οποίες γίνονται το φθινόπωρο, αναστέλλονται για όλο το 2020. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι έλεγχοι θα γίνουν την προσεχή άνοιξη και θα αφορούν τις δύο τελευταίες σεζόν (24 μήνες).

Με άλλα λόγια αρκεί μία καλή λογιστική σεζόν την τελευταία διετία, ώστε να αποφευχθούν ποινές, αν βέβαια το πλάνο που αποκαλύπτει το RMC γίνει πράξη από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.