60 χρόνια Α’ Εθνική: 33 συμμετοχές σε 30 αγωνιστικές!

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα η Super League παρουσιάζει το εντυπωσιακό φαινόμενο, να κάνει ποδοσφαιριστής 33 συμμετοχές σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών!

Ο λόγος για τον Σουμπίνιο, ο οποίος εκείνη την χρονιά αγωνίστηκε 12 φορές με τη φανέλα του ΟΦΗ, αφού στην συνέχεια μετακόμισε στον Λεβαδειακό.

Το αφιέρωμα:

33 συμμετοχές σε 30 αγωνιστικές!

Το 2011 το πρωτάθλημα ξεκινά με δύο ομάδες λιγότερες και έτσι διεξάγεται για τρεις μήνες, μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας. Ο Βραζιλιάνος Σουμπίνιο ξεκινάει τη σεζόν με τον ΟΦΗ και παίζει σε 13 παιχνίδια μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2011. Μάλιστα απουσιάζει σε δύο παιχνίδια της ομάδας της Κρήτης.

Με την είσοδο του 2012 βρίσκεται με μεταγραφή στον Λεβαδειακό και κάνει ντεμπούτο στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στις 7 Ιανουαρίου. Ωστόσο ο Λεβαδειακός χρωστάει άλλα έξι παιχνίδια από τον πρώτο γύρο. Ο Βραζιλιάνος μέσος παίζει στα 20 από τα 21 της ομάδας του και έτσι γίνεται ο πρώτος παίκτης, που κάνει σε μια σεζόν περισσότερες συμμετοχές από όσες είναι οι αγωνιστικές!

Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών έπαιξε 33 παιχνίδια, αν μάλιστα δεν απουσίαζε σε κανένα, θα μπορούσε να φτάσει και τα 35!