60 χρόνια Α’ Εθνική: Σάββας Παπάζογλου, με μια τρίτη ομάδα!

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα η Super League παρουσιάζει τον πρώτο ποδοσφαιριστή, που έπαιξε με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Το αφιέρωμα της Super League:

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Με μια τρίτη ομάδα!

Το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου 1961 το πρωτάθλημα ξεκινάει με δύο αγώνες. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είναι τυπικά φιλοξενούμενος με αντίπαλο τον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι ο Σάββας Παπάζογλου, που το 1959-60 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα και το 1960-61 στον Παναιγιάλειο. Ο 27χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τρεις διαφορετικές φανέλες στην Α’ Εθνική. Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό πέτυχε δύο από τα τέσσερα γκολ της νίκης του Ολυμπιακού.

Ο Σάββας Παπάζογλου είναι από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού συνέχισε την καριέρα του ως προπονητής, αλλά αυτό που  τον έκανε ξεχωριστό ήταν η εντελώς αθόρυβη ανθρωπιστική του δράση για τη στήριξη αναξιοπαθούντων παλιών ποδοσφαιριστών.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Λάκη (Μιχάλη) Σοφιανού να παίξει με τον Άρη και να σκοράρει μάλιστα. Είχε ήδη αγωνιστεί στον Παναιγιάλειο και τον Ολυμπιακό.