Τσικνής: «Πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο αντιπρόεδρος της Λαμίας μίλησε για τις εργασίες του working group στη Super League και για το πως η Λαμία αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα μετά τον κορονοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσικνής στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας:

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί: «Θα πειθαρχήσουμε στα μέτρα, γιατί είναι θέμα υγείας πρώτα από όλα. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να απολυμαίνονται όλα όσα έρχονται σε επαφή οι ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα τα όργανα γυμναστικής. Τα ρούχα τους τα παιδιά τα παίρνουν και τα πλένουν μόνοι τους στο σπίτι τους. Έρχονται και φεύγουν ντυμένοι, δεν μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια γιατί παραμένουν κλειστά. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους των γυμναστηρίων. Γενικά οι εσωτερικοί χώροι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη φάση».

Για τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε πόσο διάστημα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πάμε βήμα – βήμα. Ακόμα κι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι πράγματα που θα πρέπει να εφαρμόσουμε και γίνονται πρώτη φορά».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Όταν υπάρχει καλή θέληση, όλα μπορούν να γίνουν».

Για τις εργασίες του working group: «Εμείς αυτή τη στιγμή σαν working group δουλεύουμε πάνω στις ημερομηνίες των αγώνων. Πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ρεαλιστικό και θα βολεύει -καθώς εκκρεμούν και οι αγώνες για το Κύπελλο. Πρέπει σε αυτό το πλάνο, να χωρέσουν όλες οι ημερομηνίες. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο. Βέβαια, η Λαμία έχει στα play outs επτά αγώνες, ενώ τα play offs έχουν από δέκα αγώνες. Είναι ζόρικο, αλλά είναι το ίδιο ζόρικο για όλους. Πρέπει να ξεκινήσει όμως και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Μετά όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να προγραμματίσουμε και μια σειρά πραγμάτων που έχει πάει πίσω, ενόψει της ερχόμενης σεζόν».

Για την απουσία του κόσμου: «Ειδικά για τη Λαμία, η παρουσία του κόσμου της είναι η μεγάλη της δύναμη. Αυτό είναι ένα θέμα και δεν υπάρχει ο όρος της έδρας πλέον. Παλεύαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν θα το έχουμε πλέον. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για τα τηλεοπτικά: «Υπάρχει αρκετό μέλλον. Θα ξεκινήσει τώρα μια διαδικασία. Θα αποφασίσουμε πρώτα για την κεντρική διαχείρηση στη Λίγκα και νομίζω ότι θα υπάρχουν 2-3 προτάσεις από τηλεοπτικούς παρόχους, που θα μπουν στο τραπέζι. Εμείς σαν Λαμία, στα χρόνια που ανήκουμε στην κατηγορία, είμαστε οι πιο αδικημένοι σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα χρόνια έχουμε το πιο χαμηλό συμβόλαιο».