Aφιέρωμα του Novasports στην καλύτερη χρονιά του Νίκου Μαχλά με την φανέλα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα μοναδική. Η μετακίνηση Έλληνα ποδοσφαιριστή επαρχιακής ομάδας σε σύλλογο του εξωτερικού έμοιαζε με ταινία επιστημονικής φαντασίας στη δεκαετία του ’90.

Η σεζόν 1995-1996 ήταν η παραγωγικότερη γι’ αυτόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΟΦΗ. Πέτυχε 17 τέρματα και ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα από την ομάδα της Κρήτης.

Σε μια σεζόν με συνέπεια υψηλής απόδοσης και επαφής με τα αντίπαλα δίχτυα, ο Έλληνας επιθετικός αποτέλεσε βαρόμετρο για την επίτευξη της υπέρβασης των Κρητικών. Με τον Έγκε Γκέραρντ να έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό κορμό παικτών και φιλοσοφία ομάδας που αναζητούσε με τον ίδιο τρόπο νίκες εντός και εκτός έδρας, ο ΟΦΗ είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μαχλά που με τα δικά του τέρματα συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων.

Εκείνη η σεζόν αποτέλεσε την τελευταία του εντός ελληνικών ποδοσφαιρικών συνόρων αλλά και το διαβατήριο για τη μεταγραφή του στην Φίτεσε και μετέπειτα το όνειρο της μεταγραφής στην κορυφαία ολλανδική ομάδα όλων των εποχών, τον  Άγιαξ.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του η ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Ευρώπης την αγωνιστική περίοδο 1997-1998 όταν σημείωσε 34 γκολ με την Φίτεσε.

novasports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook