Η δικαίωση της δουλειάς στον ΟΦΗ: Γίνεται ξανά club πωλήσεων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ονοματολογία γύρω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον για παίκτες του ΟΦΗ δείχνει ξανά πως γίνεται ένα club που θα εξάγει παίκτες.

Στα 90s και προ παγκοσμιοποίησης του ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ ήταν ένας σύλλογος που αποτελούσε πρωτοπόρο όχι μόνο στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών αλλά και περήφανων πωλήσεων. Από την πώληση του Μοχάμεντ Ντιαρά στην Φίτεσε με τον μέσο από το Μάλι να φτάνει μέχρι την Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι τις μεταγραφές των Μαχλά, Χανιωτάκη, Αναστασίου, Κουνενάκη – όλοι σε ομάδες του εξωτερικού.

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε το όνομα του ΟΦΗ να μπει ξανά στο “μπλοκάκι” των σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων που έρχονται στο “Γεντί Κουλέ” για να παρακολουθήσουν παιχνίδια της ομάδας. Ήδη από το Ηράκλειο έχουν βρεθεί αρκετοί γνωστοί μάνατζερ που έχουν παρακολουθήσει παιχνίδια του ΟΦΗ καθώς και σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως από την Μαρσέιγ που βρέθηκε στο “Γεντί Κουλέ” μέσα στην χρονιά.

Ήδη έχει γίνει γνωστό πως ο Κοσμάς Τσιλιανίδης βρέθηκε στο στόχαστρο της Σταντάρ Λιέγης τον περασμένο Γενάρη όπως και ομάδας από την Τουρκία, το όνομα του Λισάντρο Σεμέντο (χάρις στις εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ) μπήκε στην λίστα της, εν δυνάμει πρωταθλήτριας Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ. Χθες γράφτηκε, παρότι δεν είναι αλήθεια, το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Αντίλ Ναμπί. Όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Ο ΟΦΗ και οι ποδοσφαιριστές του, χάρις στην πορεία της ομάδας, τις διασυνδέσεις που υπάρχουν με ευρωπαϊκούς συλλόγους μέσω των ανθρώπων του, δημιούργησαν ξανά τις προοπτικές για να βγει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook