Ο Γκέραρντ κρατάει το ρεκόρ στους πάγκους της Super League!

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Στο αφιέρωμα της Super League για τους προπονητές έχει τον Ευγένιο Γκέραρντ, ο οποίος κρατάει το ρεκόρ στα 60χρόνια ιστορίας του πρωταθλήματος με τα 15 διαδοχικά χρόνια στον πάγκο του ΟΦΗ!

O “μίστερ” βρέθηκε 15 χρόνια στον πάγκο της ομάδας και κατάφερε να γράψει την δική του ιστορία η οποία μνημονεύεται ακόμα από τους φίλους του ΟΦΗ αλλά και από όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι προπονητές και τα ρεκόρ τους

Φυσικά τα 15 διαδοχικά χρόνια που κάθισε ο Έγκεν Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ, αποτελεί ρεκόρ στην 60χρονη ιστορία των πρωταθλημάτων.

Η αναφορά στους προπονητές που κατέκτησαν πρωταθλήματα έγινε σε άλλο σημείωμα, ωστόσο πέρα από τους τίτλους, αξίζει αν αναφερθούμε στους προπονητές με τη μεγαλύτερη παρουσία στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φυσικά είναι ο πρώτος σε συμμετοχές με 647, ενώ πέντε ακόμα έχουν ξεπεράσει τους 500 αγώνες σε πάγκους. Στο λεύκωμα υπάρχουν λίστες με τους πέντε προπονητές που έχουν τις περισσότερες νίκες, ισοπαλίες και ήττες, τους προπονητές με τις περισσότερες σεζόν και αυτούς που δούλεψαν στις περισσότερες ομάδες.

Ο Γιάννης Ματζουράκης έχει δουλέψει σε 23 διαφορετικές σεζόν. Αξίζει να πούμε ότι ο Γιώργος Παράσχος έχει διατελέσει προπονητής σε 22 σεζόν, ενώ έχει και 12 ως παίκτης, δηλαδή έχει παρουσία σε 34 από τις 60 χρονιές της Α’ Εθνικής/Super League.