Τσεφέριν: “Εξετάζουμε φόρο πολυτελείας, πρόταση η 3η Αυγούστου, όχι προθεσμία”

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Λίγες ώρες μετά επανεκκίνηση της Bundesliga, που είναι το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που θα επέστρεψε, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στον Guardian.

Σε αυτή ο πρόεδρος της UEFA αποκάλυψε ότι έχασε τον ύπνο του με όσα συμβαίνουν, ενώ αναφέρθηκε στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι.

Αρχικα ο δικηγόρος τόνισε: “Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες  και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε.

Είναι δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά”. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα δεδομένα της νέας εποχής, αλλά και στο πώς θα μπορούσε Financial Fair Play (FFP) να προσαρμοστεί στη μετά κορονοϊό εποχή. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχει η ιδέα ενός φόρου πολυτελείας.

“Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος «φόρου πολυτελείας», εάν είναι δυνατόν” είπε μεταξύ άλλων.