“Δεν ήταν έκπληξη η πορεία του ΟΦΗ, τα γήπεδα χωρίς κόσμο είναι σαν να παίζει ο ηθοποιός σε άδειο θέατρο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Βλαστός μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πορεία του φετινού ΟΦΗ, την πίστη του στο ποδοσφαιρικό πλάνο ενώ αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία με τον Ευγένιο Γκέραρντ το 1985.

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ, ο Γιώργος Βλαστός που υπηρέτησε τον σύλλογο τόσο από την θέση του τεχνικού διευθυντή, όσο και από εκείνη του προπονητή, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” και αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη των πλέι οφ υπογράμμισε ότι “είναι τρομερά δύσκολο, δεν ξέρω αν θα υπάρχει συνοχή ή πσε τι κατάσταση θα βρεθεί ο κάθε ποδοσφαιριστής. Είναι δύσκολο, μπορεί να δούμε απίθανα πράγματα. Έβλεπα τα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα που όλοι γνωρίζουμε το υπόβαθρο των παικτών που αγωνίζονται στην Γερμανία και όμως από την πρώτη αγωνιστική υπήρξαν οκτώ ποδοσφαιριστές”.

Παράλληλα αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη και την υπομονή που χρειάζεται να δείξει ο ΟΦΗ, ο Γιώργος Βλαστός αποκάλυψε μια ιστορία από το μακρινό 1985: “Την εμπιστοσύνη πάντα την κερδίζεις με αυτά που κάνεις. Για εμένα, ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει χρόνο γιατί δεν πρόκειται για ένα εύκολο άθλημα. Θα σας πω μια ιστορία που πιθανόν δεν την γνωρίζει πολύς κόσμος. Το 1985 όταν ήρθε στον ΟΦΗ ο Γκέραρντ, το μέλλον του κρεμόταν από ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τελικά κερδίσαμε την ΑΕΚ και είδατε μετά τι πέτυχε ο Γκέραρντ στον ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βλαστός στον Athletic Radio 104,2

Για το μοναδικό ρεκόρ επίτευξης 4 γκολ σε ένα ημίχρονο: “Το γκολ είναι να το έχεις μέσα σου, είναι η μέρα που θα βρεθείς. Εύχομαι να σπάσει το ρεκόρ από έναν ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Συγκινήθηκα που το θυμηθήκατε, αν ήμουν νέος θα ήθελα να παίξω ξανά”.

Για την απουσία κόσμου από τα γήπεδα: “Είναι σαν να παίζει ο ηθοποιός σε ένα άδειο θέατρο. Ήμουν υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και το ήθελα και εγώ όμως πως θα γίνουν τα παιχνίδια χωρίς κόσμο; Από την μια βλέπουμε να γεμίζουν τα αεροπλάνα, τα πλοία δεν ξέρω αλλά νιώθω μπερδεμένος. Δηλαδή στο τείχος που στήνεται, οι παίκτες δεν βρίσκονται δίπλα – δίπλα; Πως κρατάμε αποστάσεις; Ας αφήσουν το ποδόσφαιρο να παιχτεί ως έχει, ήδη μας μπέρδεψε το var, δεν χρειάζεται το άθλημα περισσότερα μπερδέματα”.

Για το αν οι ομάδες θα βρεθούν σε καλή κατάσταση: “Το βλέπω δύσκολο, δεν είναι μόνο η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες. Όλοι οι παίκτες βρέθηκαν εκτός προπονήσεων για δύο μήνες, σίγουρα θα παίξει ρόλο η αποχή από τα γήπεδα”.

Για το αν περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι ο ΟΦΗ θα έμπαινε στα πλέι οφ: “Αν δεις την ποιότητα των παικτών του ΟΦΗ, την ηρεμία που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο, το οικονομικό είναι λυμένο αλλά και τα πρόσωπα που βρίσκονται στην ομάδα, όχι δεν ήταν έκπληξη. Είναι οργανωτικοί, εμπνέουν εμπιστοσύνη και επίσης την καταπληκτική δουλειά που γίνεται από τον Σίμο. Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η πορεία του, ο ΟΦΗ έπαιξε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν υπήρχε κανένα άγχος και σε συνδυασμό με την πίστη του κόσμου όλα συνετέλεσαν για να έρθει αυτή η πορεία”.

Για την έλλειψη άγχους από τους παίκτες: “Μόνο κάποιος που έχει παίξει ποδόσφαιρο μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή. Κάποιος που δεν έχει μάθει να ζει με την πίεση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Φαινόταν πως τα παιδιά έμπαιναν μέσα και ευχαριστιόνταν το ποδόσφαιρο”.

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον ΟΦΗ το φετινό επίτευγμα: “Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά όμως με βάση το δικό μου σκεπτικό θέλω να πω ότι ακόμα και αν η ομάδα δεν έβγαινε Ευρώπη δεν θα ήταν και μεγάλη απώλεια. Το σημαντικότερο όλων για τον ΟΦΗ είναι να αποκτήσει αυτήν την σταθερότητα και αυτήν την διάρκεια. Ήμουν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια όταν αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική και το σημαντικό είναι να σβήσουν όλα τα προβλήματα και να γυρίσει σελίδα ο ΟΦΗ. Φέτος ήρθε αυτή η επιτυχία και το βασικό είναι να υπάρξει συνέχεια και να μην αρκεστούμε μόνο σε μια καλή χρονιά. Ο ΟΦΗ όπως κάθε ομάδα, είναι σημαντικό να αποκτήσει διάρκεια και όχι να συνεχίσει να έχει μια δεύτερη πετυχημένη χρονιά. Εδώ βλέπουμε ότι η Λίβερπουλ έχει να πάρει πρωτάθλημα για περισσότερα από 30 χρόνια”.

Για τον τωρινό ΟΦΗ: “Όταν ξέρεις ότι υπάρχει στην ομάδα ένα κεφάλι τότε λειτουργούν όλα καλά. Έχουμε δει πολλούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο που είχαν μόνο χρήμα και τίποτα άλλο. Στον ΟΦΗ αυτό δεν ισχύει, εδώ υπάρχουν χρήματα αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο”.

Για την παρουσία του Γιώργου Σίμου: “Έκανε πολύ καλά και εμπιστεύτηκε ένα νέο άνθρωπο. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Γιάννη Σαμαρά και δίχως να έχουμε μιλήσει, πιστεύω ότι ήθελε έναν άνθρωπο που θα παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια. Πήρε ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο και του είπε “βγες μπροστά και εμείς σε στηρίζουμε”.

Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό το 2006: “Εκείνη την βραδιά δεν κοιμήθηκα από την ένταση, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ. Τότε είχα πει μια φράση που την θυμάμαι επι λέξει: “Δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να στενοχωριέμαι” και το είχα πει γιατί δεν είχαμε συνηθίσει να παλεύει ο ΟΦΗ για την παραμονή και δυστυχώς τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook