ΟΦΗ – Σακόρ: Το μεγάλο σταυροδρόμι για το φετινό καλοκαίρι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νορβηγός είναι πανέτοιμος εν όψει των μαχών στα πλέι οφ και με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2021 οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι.

Ο Βαγιέμπαχ Σακόρ αποτέλεσε την πρώτη αγορά ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ όταν έβγαλε από τα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό για να τον πάρει από την Γκέτεμποργκ τον Ιανουάριο του 2019. Το πρώτο εξάμηνο αποτέλεσε για εκείνον ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής με αποτέλεσμα να μην δείξει τις πραγματικές ικανότητες του. Άλλωστε, πρόκειται για έναν παίκτη που από μικρή ηλικία βρέθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα club του κόσμου, φορώντας την φανέλα της Γιουβέντους, ενώ οι εμφανίσεις του στην Σουηδία τον μετέτρεψαν σε έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Φέτος, ενώ άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ο τραυματισμός του στο πρόσωπο, στο παιχνίδι με τον Βόλο και μετά την σύγκρουση με τον Κοροβέση είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ατυχία ήταν διπλή για τον Σακόρ καθώς όπως είχε αποκαλύψει το Gentikoule, οι εμφανίσεις του με την φανέλα του ΟΦΗ είχαν ως αποτέλεσμα και την έλευση ενδιαφέροντος από ομάδες της Ευρώπης – κάτι που σήμαινε πως εάν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό θα μπορούσε να φέρει προτάσεις στο Ηράκλειο.

Το βιογραφικό του και το γεγονός ότι γνώριζαν τον Σακόρ αρκετοί σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων ήταν ένας παράγοντας που θα έπαιζε τον ρόλο του σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει με την φανέλα του ΟΦΗ.

Με το συμβόλαιο του Σακόρ να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο μιας και δεσμεύεται με τον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι του 2021, οι δύο πλευρές μπαίνουν σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΟΦΗ που πιστεύει πάρα πολύ στον Σακόρ έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Σακόρ θα έχει την δυνατότητα να υπογράψει σε άλλη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2021 και κατά συνέπεια να μην μπουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρχει, βεβαίως, καμία κουβέντα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς όλα είναι ρευστά όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφορετικά δεδομένα μέσα στο καλοκαίρι. Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να κλείσει την πόρτα σε περίπτωση ύπαρξης ενδιαφέροντος για τον Σακόρ, μέσα στο καλοκαίρι, αφού εάν δεν επεκταθεί το συμβόλαιο του θα κινδυνεύει να τον χάσει μετά από έξι μήνες και μάλιστα τζάμπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook