60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 24 Μαΐου

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Παρακολουθήστε παρακάτω τι αναφέρει η Super League για το Σαν Σήμερα στα 60 χρόνια Α’ Εθνική.

1964
Η τελευταία αγωνιστική βρίσκει τον ήδη πρωταθλητή Παναθηναϊκό να παίζει στο Νέο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει αγώνα του! Και τελικά καταφέρνει να νικήσει και τον Ολυμπιακό στο τελευταίο παιχνίδι του με 1-0 (54’ κεφαλιά Πανάκης), για να γίνει η πρώτη ομάδα, που ολοκλήρωσε πρωτάθλημα αήττητη.

1970
Με διαφορά έξι βαθμών από την ΑΕΚ και επτά από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο πρωτάθλημα. Τελικά το πανηγυρίζει έστω και αν δεν καταφέρνει να νικήσει τον Πιερικό στη Λεωφόρο, μένοντας στο 1-1 (50’ σουτ Φυλακούρης – 31’ σουτ Καμπάς). Και αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί να νικήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Εθνικό, μένοντας στο 0-0.

1980
Ο πρώτος πρωταθλητής στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να ανακηρυχθεί με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς Άρης και Ολυμπιακός ισοβάθμησαν. Έτσι είναι η στιγμή για το μπαράζ στο Βόλο. Εκεί ο Ολυμπιακός καταφέρνει να πάρει τη νίκη με 2-0 (47’ σουτ Κουσουλάκης, 60’ σουτ Άλστρομ) και το πρωτάθλημα.

1992
Ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ αλλά είναι η δύσκολη στιγμή για αυτόν, αφού παίζει στην Τούμπα, εκεί που δεν έχει νίκη από το 1969. Ωστόσο καταφέρνει να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα του μετά από 23 χρόνια, με 2-1 (75’ σουτ Λαγωνίδης – 42’ σουτ Σαββίδης, 54’ σουτ Βαϊτσης). Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν νικά στα δύο επόμενα παιχνίδια και η ΑΕΚ παίρνει τον τίτλο.