Μένει Ελλάδα ο ΟΦΗ ίσως και Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα για το που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ έχοντας ως μοναδικό δεδομένο ότι φέτος δεν θα πάει στο εξωτερικό.

Παρότι ο ΟΦΗ ήταν έτοιμος από τον περασμένο Φλεβάρη για το που θα πραγματοποιούσε φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ήρθε ο κορονοϊός αλλάζοντας τα σχέδια του Γιάννη Σαμαρά. Υπενθυμίζουμε πως ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη πριν από λίγους μήνες βλέποντας υποψήφια αθλητικά κέντρα που θα ήταν ικανά να φιλοξενήσουν τον ΟΦΗ το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο ο κορονοϊός άλλαξε τα σχέδια των ανθρώπων του ΟΦΗ και είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό για προετοιμασία. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ θα παραμείνει στην Ελλάδα, οι επιλογές είναι περιορισμένες και η αλήθεια είναι πως το εξωτερικό επιλέγεται προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής δυνατών φιλικών.

Προς το παρόν, στον ΟΦΗ δεν έχουν πάρει καμία απόφαση ακόμα για το που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας αφού τα πάντα είναι στον “αέρα” καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του δευτέρου γύρου των προκριματικών του Europa League. Δεν αποκλείεται στο τέλος, καθώς αναμένεται “σφιχτό (ημερολογιακά) πρόγραμμα να παραμείνει η ομάδα στο Ηράκλειο και να “χτιστεί” στο “Βαρδινογιάννειο” ο ΟΦΗ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, με ελάχιστη διαφορά από ότι στην Κρήτη, σε Καρπενήσι ή Πήλιο και το ΒΑΚ παρέχει τα πάντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όλη η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει οριστικά μόλις γίνει γνωστό το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, οπότε και ο ΟΦΗ θα μάθει πότε θα δώσει τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.