Κολιτσιδάκης: “Αυτό που έκανε ο ΟΦΗ ήταν φανταστικό”

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Για την αλλαγή νοοτροπίας του ΟΦΗ, για τα δικά του ποδοσφαιρικά βήματα αλλά και την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα μίλησε στον Athletic Radio 104.2 ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104.2:

Για το δέσιμο του με τις ομάδες που αγωνιζόταν: “Αυτό δεν γίνεται, παλιότερα αυτό γινόταν σε μεγαλύτερο βαθμό. Αν δεν δενόμουν ως ποδοσφαιριστής, δεν μπορούσα να προσφέρω αυτό που ήθελα. Παθιαζόμουν και νομίζω ότι αυτό ήταν που με κράτησε αλλά το σίγουρο είναι ότι και στις τρεις ομάδες, στον Απόλλωνα εξελίχθηκα, στον Παναθηναϊκό κατέκτησα τίτλους, στον ΟΦΗ δέθηκα πολύ με την ομάδα, τα παιδιά, τις συνθήκες εργασίες”.

Για την περίοδο του κορωνοϊού: “Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, οι ομάδες έχουν σταματήσει τις προπονήσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να φορμαριστούν οι παίκτες, θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες. Χωρίς κόσμο και με ιδιαίτερη ζέστη – ότι ώρα και να γίνουν τα ματς, θα είναι λίγο περίεργα. Το ωραίο είναι ότι ο ΟΦΗ βγήκε Ευρώπη και θα τον δούμε να φοράει ξανά το ευρωπαϊκό κουστούμι του”.

Για το αν επηρεαστούν οι παίκτες από την καραντίνα: “Όλα τα παιδιά είναι πολύ επαγγελματίες θα έλεγα στην δική μου γενιά πως δεν ήμασταν 100% αλλά λίγο πιο χαλαροί. Τώρα προσέχουν τους εαυτούς τους, προπονούνται και βλέπεις ότι όταν ξεκινάει η χρονιά μπαίνουν πολύ πιο γρήγορα στον ρυθμό. Για εμένα μεγάλο μειονέκτημα είναι η απουσία του κόσμου γιατί δίνει άλλο πάθος και άλλο παλμό. Τα παιχνίδια στα πλέι οφ θα είναι καλά”.

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: “Θα ήταν πιο όμορφα με την παρουσία κόσμου, να έμπαινε το 40%, υπάρχει αυτή η καχυποψία με τον κορωνοϊού και σίγουρα προβληματίζει σε όλα τα επίπεδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην Κρήτη. Ο κόσμος δίνει άλλο παλμό, είναι κρίμα θα έλεγα για εμάς εδώ να μην δούμε αυτά τα πέντε παιχνίδια, γεμάτα κόσμο στο “Γεντί Κουλέ”. Είναι κρίμα για τον κόσμο και την ομάδα. Θα είναι παιχνίδια υψηλού επιπέδου”.

Για την πορεία του ΟΦΗ: “Περίμενα από τον ΟΦΗ να γίνει συνδιεκητής του πρωταθλήματος. Εγώ το περίμενα πραγματικά, από τον ΟΦΗ έλειπε η οργάνωση και τώρα την έχει. Αυτό που έκανε ο ΟΦΗ ήταν φανταστικό. Για εμένα ήταν κάτι που το περίμενα, πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται”.

Για την πορεία του ΟΦΗ και τον στόχο της Ευρώπης:Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με άγνοια κινδύνου, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και δεν υπήρχε τόσο το άγχος και ο αυτοσκοπός της Ευρώπης. Το άγχος έρχεται από μόνο του και φάνηκε ότι οι παίκτες δεν μπορούσα να το διαχειριστούν καλά. Ήταν δίκαιο και ότι έγραψε το πρωτάθλημα ήταν σωστό. Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είναι υψηλότερα, έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς και στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να έχει παραπάνω βαθμούς. Όταν φορτώνεσαι με άγχος, είναι φυσιολογικό”.

Για την αλλαγή νοοτροπίας του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ μεγαλώνει, εγώ αν δω και έργα στο ΒΑΚ θα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένα πολύ ωραίο αθλητικό κέντρο που δεν φτάνει για τον ΟΦΗ και υπάρχει άφθονο ταλέντο. Πολλά ταλέντα θέλουν να έρθουν στον ΟΦΗ και το επόμενο βήμα πρέπει να είναι αυτό, να δημιουργηθούν επιπλέον”.