Ο Μεγιάδο είναι το μοναδικό καυτό ζήτημα του φετινού ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Εδώ και αρκετό καιρό τα φώτα πέφτουν πάνω στον Σεμέντο όμως το θέμα που θέλει μεγαλύτερη προσοχή από κάθε άλλο, είναι εκείνο του Μιγκέλ Μεγιάδο.

O Aργεντινός κεντρικός μέσος του ΟΦΗ είναι ο άνθρωπος που απέκτησε υπεραξία ερχόμενος στην Ελλάδα και την Κρήτη. Ο “Μέγια” βγήκε κερδισμένος από την απόφαση του να αφήσει μια ομάδα χαμηλών στρωμάτων της Αργεντινής όπως η Τσακαρίτα για να αγωνιστεί, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην Ευρώπη επιλέγοντας τον ΟΦΗ. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο ο Μιγκέλ Μεγιάδο έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του ελληνικού πρωταθλήματος “δένοντας” άψογα στην μεσαία γραμμή του ΟΦΗ με τον συμπατριώτη του Χουάν Νέιρα.

Εδώ και αρκετό καιρό τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται γύρω από το αν θα παραμείνει ή όχι ο Λισάντρο Σεμέντο όμως αποτελεί κοινή παραδοχή πως ο ΟΦΗ μπορεί να βρει καλύτερο παίκτη από τον 24χρονο εξτρέμ. Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει το ίδιο για τον Μεγιάδο όμως είναι σίγουρο πως δεν θα βρει παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή που πλέον έχει προσαρμοστεί στην Ελλάδα στον απόλυτο βαθμό.

Ο ΟΦΗ έχει ξεκινήσει επαφές με την Τσακαρίτα και μένει να δούμε τι επιλογές υπάρχουν: Ανανέωση του δανεισμού του για έναν χρόνο ακόμα ή αγορά του ποδοσφαιριστή και κατά συνέπεια ο ΟΦΗ θα αποκτήσει την δυνατότητα να τον δέσει με συμβόλαιο παίρνοντας τα δικαιώματα του στο 100%; Ο Μεγιάδο ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2018 με την Τσακαρίτα να διατηρεί για το 2019 ένα buy out ύψους 500.000 ευρώ. Ποσό που αν μη τι άλλο δεν είναι και ιδιαίτερα χαμηλό. Με τις επαφές που έκανε πέρυσι ο ΟΦΗ κατάφερε να ρίξει την οψιόν αγοράς του Αργεντινού στις 200.000 ευρώ. Ένα ποσό που σίγουρα βρίσκεται μέσα στα οικονομικά στάνταρ του συλλόγου, άλλωστε μην ξεχνάμε πως με τα ίδια χρήματα περίπου ο ΟΦΗ κατάφερε να αγοράσει τόσο τον Φερέιρα από την Ουνίκο Κουρίδο, όσο και τον Σακόρ από την Γκέτεμποργκ.

Η παραμονή του στην ομάδα θα κάνει πολύ πιο εύκολα τα σχέδια του Σίμου για την επόμενη σεζόν καθώς η δική του παρουσία σε συνδυασμό με εκείνες των Σακόρ, Ναμπί, Νέιρα δημιουργούν μια υπερπλήρη μεσαία γραμμή που μάλιστα στο πρωτάθλημα ήταν εκείνη που έκανε και την διαφορά σε αρκετά παιχνίδια.

Προς το παρόν το θέμα, και αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης, δεν έχει ξεφύγει από τα χέρια του ΟΦΗ με το μέλλον του Μεγιάδο να εξαρτάται από τον σύλλογο. Ο ίδιος, έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στους ανθρώπους του ΟΦΗ πως και δική του επιθυμία είναι να παραμείνει στο Ηράκλειο και δεν ενδιαφέρεται για νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Άλλωστε και ο ίδιος αναδείχθηκε μέσω του ΟΦΗ, απέκτησε έναν ποδοσφαιρικό σεβασμό που έχουν όλοι για τις ικανότητες του αλλά κυρίως έχει βρει μια κοινή γλώσσα με τους ανθρώπους της ομάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook