Πετράκης στον Athletic Radio 104,2: “Ο ΟΦΗ είχε το θάρρος και την τόλμη να υποστηρίξει το πλάνο του”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επανέναρξη του πρωταθλήματος πλέκοντας το εγκώμιο του τρόπου λειτουργίας του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στον Αthletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι”

Για την απουσία του από τα γήπεδα: “Έχει πολλές πλευρές, σίγουρα χρειάζεται το διάστημα που πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί δούλευα ανελλιπώς για πολλά χρόνια, από την άλλη υπάρχει η προσέγγιση που έχει να κάνει με τεράστιο κέρδος αναλύοντας το ποδόσφαιρο και τις τακτικές των προπονητών”.

Για την επιστροφή του στους πάγκους: “Δεν έχω μάθει να εκβιάζω καταστάσεις ή να τις επιταχύνω. Περιμένω με ηρεμία την επόμενη μέρα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις, μετά προέκυψε ο κορονοϊός, τώρα αρχίζει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω”.

Για το αν οι ελληνικές ομάδες θα επηρεαστούν από την αποχή: “Όταν χαλάει μια συνέχεια και μια δομή που λειτουργεί για χρόνια. Βλέπετε πως στην Γερμανία οι ομάδες δεν έχουν τον ρυθμό που είχαν πριν την διακοπή όπως και οι άδειες εξέδρες αλλά είναι μια νέα κατάσταση που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα και την ίδια ένταση. Για εμένα είναι σημαντικό ότι θα γίνονται πέντε αλλαγές γιατί θα παίξει τον ρόλο του σε θέματα τραυματισμών”.

Για τα play off: “Θα είναι απίθανο να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, θα δοθεί μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση και το ποια θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δεδομένα αλλάζουν στα πλέι άουτ σε περίπτωση που ο Άρης δεν αδειοδοτηθεί για την Ευρώπη. Ότι και να πούμε δεν είναι τελεσίδικο και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα”.

Για την πορεία του ΟΦΗ: “Πιστεύω πως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους βρίσκονται στον ΟΦΗ που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Για εμένα είναι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο και εύχομαι να είναι η αφετηρία για πιο σπουδαία πράγματα. Δεν είναι εύκολο γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όμως όταν οργανώνεις κάτι καλά, σε βοηθάει να πας στο επόμενο βήμα. Η κοινωνική πολιτική που ασκεί ο ΟΦΗ και το οποίο μεταφέρεται και στο αγωνιστικό κομμάτι μεταφέροντας όλα τα δρώμενα που αφορούν την Κρήτη και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα και για άλλες ομάδες”.

Για το τι ξεχώρισε από τον ΟΦΗ: “Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είχε το θάρρος και την τόλμη να υποστηρίξει από την αρχή το δικό της πλάνο. Έπαιξε επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, υπήρξε μεγάλη οργάνωση. Ακολούθησε μια “κοιλιά” κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και κάποια στιγμή επειδή υπάρχει έντονο το στοιχείο της κατασκοπείας, κατάλαβαν το παιχνίδι του ΟΦΗ όμως ήταν σημαντικό ότι στην ομάδα βρήκαν λύσεις. Ο ΟΦΗ δεν στηρίχθηκε σε έναν ποδοσφαιριστή. Παίκτες όπως οι Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο απουσίασαν από πολλά παιχνίδια δίχως να επηρεαστεί η ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για εμένα όταν η ομάδα έχει σωστή δομή και λειτουργία τότε ένας καλός παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί από έναν υποδεέστερο, αρκεί να υπάρχει η οργάνωση”.

Για τον ΠΑΣ Γιάννενα: “Τα Γιάννενα είναι στην καρδιά μου και ποτέ δεν θα πάψουν να είναι. Θεωρώ ότι έγιναν πολύ σπουδαία πράγματα από όλη την ομάδα και τον πρόεδρο. Πέρυσι δεν ήταν μια καλή χρονιά, όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης όπως και εγώ. Όμως πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο πως στην φετινή ομάδα που παίρνει την άνοδο, οι 12 από τους 15 παίκτες είναι από πέρυσι και σε συνδυασμό με την άνοδο με κάνει πολλαπλά χαρούμενο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook