“Ήταν κάτι το ξεχωριστό για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αρχηγός εκείνης της ομάδας ήταν ο Μελέτης(Τάκης) Περσίας. Προερχόμενος από τον Ολυμπιακό είχε γευτεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετούς τίτλους αλλά αυτός με τον ΟΦΗ ήταν ξεχωριστός γιατί για την Κρητική ομάδα ήταν μοναδικός. Ο Περσίας γυμναστής σήμερα και ιδιοκήτης Πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ θυμάται με ευχαρίστηση εκείνες τις στιγμές,οπως δηλώνει στην “ΠΑΤΡΙΣ”: “Είναι διαφορετικό να παίρνεις τίτλους με μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και διαφορετικό με τον ΟΦΗ. Πήρα 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα με τον Ολυμπιακό αλλά αυτό με τον ΟΦΗ ήταν κάτι το ξεχωριστό γιατί είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Για μένα αλλά και για όλη την ομάδα οι στιγμές ηταν μοναδικές. Μην ξεχνάμε ότι δεν πήγαμε ως φαβορί. Το φαβορί ήταν ο Ηρακλής που είχε παίκτες όπως ο Χατζηπαναγής και ο Κωφίδης κι όμως πήραμε το κύπελλο. Θυμάμαι ότι είχα τραυματιστεί στο μάτι αλλά δεν με ένοιαζε και συνέχισα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ήταν τέτοιο το πάθος που είχαμε για τη νίκη”. Ο Περσίας σήκωσε το κύπελλο ως αρχηγός και αυτό είναι κάτι που θα θυμάται για πάντα:”Ήμουν αρχηγός της ομάδας και ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Αυτή η ομάδα ήταν από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Ήμασταν μια οικογένεια, ένα φανταστικό κλίμα και αυτό ήταν το μυστικό μας. Δύσκολα τα συναντάς αυτά σήμερα.Είμαι τυχερός γιατί και εγώ αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας”. Όσο για την βράβευση από τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων ο Περσίας τονίζει: “Είναι μια σημαντική κίνηση γιατί δεν πρέπει τέτοιες επιτυχίες να ξεχνιούνται ούτε και όσοι συνέβαλαν σε αυτές. Χαίρομαι για την πρόσκληση και παρά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις θα προσπαθήσω να έρθω. Το Ηράκλειο με αγάπησε και το αγάπησα και έχω έρθει πάρα πολλές φορές από τότε. Ελπίζω να τα καταφέρω και τώρα”

Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ήταν ο σκόρερ τόσο στην κανονική ροή του τελικού όσο και στα πέναλτι. Ο Δραμινός παλαίμαχος παίκτης που είναι και αυτός γυμναστής στην ιδιαίτερη πατρίδα του θυμάται με χαρά την περίοδο εκείνη: “Χαίρομαι γατί κάποιοι μας θυμήθηκαν. Εκείνη η ομάδα ήταν πραγματικά μεγάλη. Ήμασταν μια οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου. Κάναμε παρέα όλοι οι παίκτες μεταξύ μας είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα και καλούς παίκτες. Για τον ΟΦΗ ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί δεν παίρνει κάθε μέρα το κύπελλο. Κάναμε περήφανο τον κόσμο της Κρήτης”

Ο Χαραλαμπίδης χαρακτηριζει θετική την πρωτοβουλία του Συνδέσμου: “Είναι καλή η εκδήλωση αυτή γιατί πρέπει και οι παίκτες που προσέφεραν να έχουν μια ηθική αναγνώριση. Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων κάνει μια καλή προσπάθεια και του αξίζουν συγχαρητήρια”

Ένας ακόμα Γρηγόρης ο Παπαβασιλείου  που σήμερα έχει τον ρόλο του τιμ μάνατζερ στον Παναθηναικό έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο: “Ήταν από τα πιο ευτυχισμένα και ανέμελα χρόνια της ποδοσφαιρικής μου ζωής αυτά που πέρασα στο Ηράκλειο. Στον ΟΦΗ δεν υπήρχε πίεση και άγχος και αυτό έκανε καλό στην ομάδα. Ήταν απόλαυση να παίζεις σε αυτή την ομάδα. Όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά ενώ και ο Ευγένιος Γκέραρντ είχε σπουδαία προσφορά. Από τον τελικό θυμάμαι πολλά αλλά κυρίως το πέναλτι που εκτέλεσα και σκόραρα αλλά και την σέντρα στο γκολ της ισοφάρισης. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για την Κρήτη. Χαίρομαι για την κίνηση των Παλαιμάχων αλλάαυτό θα έπρεπε ίσως να το κάνουν οι διοικήσεις”

Ο Γιάννης Μιχαλίτσιος, σκάουτερ σήμερα του Άρη κατέκτησε τον μοναδικότου τίτλο με τον ΟΦΗ: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη βραδιά. Για μένα ήταν ο μοναδικός τίτλος και όπως καταλαβαίνετε μου έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη. Εκείνη η φουρνιά δεν ξαναβγαίνει. Μπορούσαμε ακόμα και πρωτάθλημα να πάρουμε. Για τον ΟΦΗ το κύπελλο ήταν κάτι ξεχωριστό. Η ομάδα ήταν ενωμένη, δεν είχε οικονομικά προβλήματα και ο Θόδωρας Βαρδινογιάνης ήταν κοντά. Στον τελικό έγινε σπουδαίο ματς και ο Ηρακλής ήταν μεγάλη ομάδα τότε.”

Ο Νίκος Γκουλής, προπονητής σήμερα του Κεραυνού Γλυφάδας θυμάται: “Το πιστεύαμε όλοι. Αυτή η ομάδα είχε μια θετική αύρα. Ήμασταν μια παρέα ενώ υπήρχε οικονομική ευημερία. Ο τελικός θα μου μείνει αξέχαστος. Είχαμε ηρεμία πριν από το ματς και μπήκαμε χωρίς φόβο για να κερδίσουμε. Αξίζαμε το κύπελλο. Θυμάμαι στα πανηγύρια και τον Θόδωρο μαζί μας, ήταν ηγέτης. Εκείνος ο ΟΦΗ ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο που είχε αυτή την ιδέα”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook