Ουές: “Ο Γιάννης Σαμαράς δούλευε πάντα διαφορετικά”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές μίλησε στο Sport24.gr και μεταξύ άλλων μιλάει για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που ακούει στο όνομα ΟΦΗ.

Αρχικά ο Ουές μετέφερε την εμπειρία του “Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν όταν βρισκόμουν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ερχόταν και μας έβλεπε αρκετά συχνά, είχε διαλέξει και κάποια παιδιά από την Κ17, 6-7 παιδιά, για να μας κάνει ατομικές προπονήσεις. Θυμάμαι τους Χρήστο Κουντουριώτη, Κωνσταντίνο Βαλμά και  Αντώνη Οικονομόπουλο. Ο τρόπος που δούλευε ήταν διαφορετικός πάντα. Ήθελε να βάλει στην σκέψη σου να μην διώχνεις την μπάλα, να την δίνεις δίπλα σου, ακόμη κι αν χάναμε την μπάλα. Αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης, το passing game. Του άρεσε να μην διώχνεις την μπάλα”.

Η ισοφάριση σε 2-2 από τον Παπανικολάου στο 90+1 έδινε στον Πλατανιά την άνοδο στη Super League, όμως το γκολ του Ναμπί στην εκπνοή του αγώνα κράτησε την ομάδα του Ηρακλείου στην πρώτη κατηγορία. Ο Ουές μάς περιγράφει αυτές τις στιγμές: “Βάζει ο Παπανικολάου το γκολ, κοιτάω τους επόπτες και τον ρέφερι, δεν πίστευα ότι μπήκε το γκολ, ήταν όνειρο. Δεν το πιστεύαμε, είχαμε τρελαθεί. Περιμέναμε πώς και πώς να τελειώσει το παιχνίδι. Γίνεται όμως το φάουλ. Ήμασταν στο τείχος μαζί με τον Νίλι, εκτελεί ο Ναμπί ένα “κακοχτυπημένο” φάουλ, γυρίζουμε πλάτη, ανοίγει το τείχος, τρώμε το γκολ. Δεν υπάρχει συναίσθημα εκείνη την στιγμή, ακόμη και τώρα με κυνηγάει. Ακόμη συζητάνε τι είχε γίνει”.

Η μοίρα τελικά, όμως, παίζει παιχνίδια και ο Ουές θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αποτελούν πρόκληση για την καριέρα του 22χρονου δεξιού μπακ, αφού όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος πρόκειται για ευκαιρία ζωής: “Νομίζω είναι ευκαιρία ζωής. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με τον ΟΦΗ έχουν πολύ καλή σχέση με το ποδόσφαιρο, δηλαδή ο κ. Σαμαράς και όλοι στη διοίκηση”.

Ο επιθετικός προσανατολισμός του ΟΦΗ πρόκειται να “κουμπώσει” στο στιλ παιχνιδιού του Ουές, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος: “Το στιλ παιχνιδιού του ΟΦΗ μου ταιριάζει, πιστεύω θα με εξελίξει σαν ποδοσφαιριστή. Το φουλ-μπακ βοηθάει σε αυτό το σύστημα και ανυπομονώ να πάω, γιατί είναι ομάδα με λαό και είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Είναι μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ”.

Οι Κρητικοί με τα σημερινά δεδομένα θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League, μία προοπτική που ενθουσιάζει τον Αμπντούλ: “Νιώθω τυχερός, αν τύχει και βρεθώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο”. Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους, εκείνος στοχεύει όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν: “Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο, κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή κάποιο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δηλαδή. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook