Η Φορτούνα βάζει πωλητήριο στον Σεμέντο χωρίς ενδιαφερόμενους

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ολλανδικός σύλλογος με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα συνεχώς βγάζει στην βιτρίνα τον 24χρονο εξτρέμ του ΟΦΗ με τα αποτελέσματα να μην είναι τα προσδοκώμενα. Μείωση του μπάτζετ της Φορτούνα κατά 50% προανήγγειλε ο εκτελεστικός διευθυντής του club.

Δημοσιεύματα από την Ολλανδία φιλοξενούν δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Φορτούνα Σιτάρντ Ίβο Πφένινγκς που αναφέρεται στα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην Ολλανδία μετά την πανδημία του κορονοϊού. Η Φορτούνα Σιτάρντ των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, που αναζητάει και την διάδοχη κατάσταση στην ιδιοκτησία της, έχει βάλει ταμπέλα “πωλείται” στον Λισάντρο Σεμέντο αλλά και στους Μάρκ Ντίεμερς, Αμαντού Σις που αποτελούν τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

“Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως το μπάτζετ μας (7,5 εκ. ευρώ) θα πρέπει να μειωθεί 40% με 50% για την επόμενη σεζόν. Οπότε, είμαστε κατά κάποιον τρόπο σε ένα πλάνο διάσωσης του συλλόγου. Θέλουμε να βελτιώσουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και να τους πουλήσουμε σε ένα μεγαλύτερο club μετά από 1-2 χρόνια. Αυτή είναι η εμπορική πολιτική μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ή δύο πωλήσεις κάθε χρόνο. Πρόσφατα υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τους Μάρκ Ντίεμερς, Αμαντού Σις και Λισάντρο Σεμέντο”.

Στην συνέχεια βέβαια ο Πφένινγκς λέει στις δηλώσεις του ότι “δεν είναι απαραίτητο να πουλήσουμε. Σκέφτομαι την σημασία του club. Ένας παίκτης έχει μια συγκεκριμένη αξία. Η βιασύνη δεν έχει καμία λογική. Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα”.

Τα τελευταία λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Φορτούνα Σιτάρντ δείχνει και την πραγματικότητα και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αναφορικά με το μέλλον του Λισάντρο Σεμέντο. Οι Ολλανδοί καίγονται από την μια πλευρά να πουλήσουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά από την άλλη γνωρίζουν καλά πως πέραν του Ντίεμερς (υπάρχει ενδιαφέρον από την Γκρόνινγκεν – όπως γράφουν) κανένας δεν έχει πάει στην Φορτούνα για να τον Σεμέντο.

Ήδη, ο Ολυμπιακός έχει κάνει στροφή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Gentikoule ενώ το όνομα του Σεμέντο εξαφανίστηκε παντελώς από το ρεπορτάζ της Τραμπζονσπόρ. Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγες ημέρες, αυτήν την στιγμή οι μοναδικοί που “καίγονται” για το μέλλον του Σεμέντο είναι οι άνθρωποι της Φορτούνα. Κάτι που δεν ισχύει ούτε για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αλλά ούτε και για τον ΟΦΗ που έχουν μπροστά τους όλο τον χρόνο και σίγουρα εκείνος αποτελεί σύμμαχο τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook