60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 1 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 1 Ιουνίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 1 Ιουνίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Το αφιέρωμα της Super League:

1968
Ο Παναθηναϊκός κυνηγά μόνο την δεύτερη θέση, όταν παίζει στο Νέο Φάληρο με την Προοδευτική, που «καίγεται» για βαθμούς. Με ένα αυτογκόλ του Λάκη Γκλέζου μόλις στο 2’, ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 1-0 και η ομάδα της Προοδευτικής πέφτει στις θέσεις υποβιβασμού, από όπου δεν μπόρεσε να βγει στην τελευταία αγωνιστική.

1969
Ο Παναθηναϊκός είναι πέντε βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και του αρκεί η νίκη με τον ΠΑΟΚ, όταν τον υποδέχεται στη Λεωφόρο, για την 32η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη με 2-0 (27’ σουτ Γονιός, 41’ σουτ Αθανασόπουλος) και παίρνουν το πρωτάθλημα, παρά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Χαλκίδα με 4-2 (52’ σουτ Ρόγκας, 82’ σουτ Παππάς – 10’ σουτ Βασιλείου, 20’ φάουλ, 68’ κεφαλιά Σιδέρης, 49’ σουτ Γιούτσος)

1975
Είναι η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός είναι δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ΑΕΛ και επικρατούν με 1-0 (15’ σουτ Λοσάντα). Με τη λήξη πανηγυρίζουν το τρίτο διαδοχικό τους πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ στα Γιάννενα μένει στο 0-0, και τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή.

2009
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξη τύπου ανακοινώνει την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών. Ο Σέρβος μέσος έπαιξε στην Α’ Εθνική ένα χρόνο με τον Πανηλειακό και 13 με τον Ολυμπιακό. Είναι δεύτερος ξένος στην ιστορία της κατηγορίας σε συμμετοχές και γκολ, ενώ κατέκτησε 12 πρωταθλήματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook