Μαχλάς στον Athletic: “Ο ΟΦΗ θα φτάσει ψηλά γιατί το έχει στο dna του”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας πως πλέον “είναι ευκαιρία να δούμε τον ΟΦΗ όπως τον φανταζόμαστε”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη:

Για το πρώτο γκολ με την φανέλα του ΟΦΗ: “Δεν ξεχνιέται ποτέ. Το θυμάμαι ακόμα παρότι ήμουν μικρός. Το έβαλα με κεφαλιά – ψαράκι. Είχα άγχος, με είχε πιάσει το στομάχι μου στο ημίχρονο και θυμάμαι πως ο “Μίστερ” μου είχε πει πως θα παίξεις μέχρι να πεθάνεις. Μετά το ματς με κορόιδευε. Με εμπιστεύτηκε και είχε το θράσος να με βάλει βασικό σε τόσο μικρή ηλικία. Οι στιγμές που βιώνεις στο ποδόσφαιρο είναι τρομερές και δεν τις κουβαλάς για μια στιγμή”.

Για την πανδημία του κορονοϊού: “Ήμασταν απροετοίμαστε και αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Το βλέπαμε στην Κίνα αλλά ήρθε και εδώ. Ήταν ένα δίδαγμα, ίσως και να μας έκανε καλό. Όμως, πάνω από όλα προέχει η υγεία”.

Για το πως επηρεάστηκε το ποδόσφαιρο: “Όλα όσα ζήσαμε μας επηρέασαν όλους και ίσως μάθαμε πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό προέχει η υγεία και έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δεν τα είχαμε σκεφτεί καν. Ακόμα και τώρα που μιλάμε πρέπει να έχουμε θάρρος γιατί κάνει καλό στην ψυχολογία μας”.

Για το πως βίωσε ο ίδιος την πανδημία: “Προσωπικά με ένοιαζε και με νοιάζει η υγεία των ανθρώπων. Να είναι καλά γιατί υπάρχουν ηλικιωμένοι που πρέπει να τους προσέχεις γιατί τα υπόλοιπα έρχονται ξανά αλλά η ζωή του καθενός δεν επιστρέφεται. Χαίρομαι που έχουμε μια νέα αρχή, θα κάνει καλό στην ψυχολογία όλων γιατί το ποδόσφαιρο επιστρέφει στην κανονικότητα”.

Για την διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο: “Το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι άχαρο αλλά από ότι καταλαβαίνω πρέπει να γίνει κάτι ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν τα συμβόλαια των παικτών, τα τηλεοπτικά και να γίνει μια νέα αρχή από την επόμενη σεζόν. Πρώτα πρέπει να βγει η ποδοσφαιρική σεζόν και στην συνέχεια βλέπουμε”.

Για τα play off: “Δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της αφαίρεσης των βαθμών του ΠΑΟΚ. Η πρωτιά έχει κριθεί και μετά παίζεται η δεύτερη θέση. Ο ΟΦΗ είναι εξασφαλισμένος και κοιτάζει με ηρεμία το μέλλον του. Περιμένουμε απλά την τελική βαθμολογία και θεωρώ πως θα είναι δύσκολο για τους παίκτες να μπορέσουν να προσφέρουν θέαμα”.

Για το πως περιμένει να δει τον ΟΦΗ: “Είναι ευκαιρία για τους παίκτες ή για κάποιους που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, να δούμε το πλάνο της νέας χρονιάς, ποιοι θα είναι και του χρόνου ώστε το πλάνο να υλοποιηθεί με ηρεμία. Θα είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τον ΟΦΗ”.

Για την πορεία του ΟΦΗ: “Η εκκίνηση του ΟΦΗ ήταν πειστική και το είχαμε πει ξανά ότι είχε σημασία η αντίδραση του όταν θα έλειπαν παίκτες που ήταν τα βασικά γρανάζια. Είχα χρόνια να δω τέτοια ομάδα και να την χαίρομαι τόσο πολύ. Όμως είχε και σκαμπανεβάσματα που σε προσγειώνουν όμως αν δεις την πορεία του ΟΦΗ και το καινούργιο μοντέλο ποδοσφαίρου, έστω και όχι σε όλο το πρωτάθλημα, τότε θα καταλάβεις ότι γίνεται κάτι καλό. Χαίρομαι πολύ να βλέπω τον ΟΦΗ και και μου είναι αρκετά ευχάριστο”.

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά γιατί το έχει το dna του. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι στην ομάδα, ένα πολύ καλό διοικητικό συμβούλιο και έναν πρόεδρο που είναι κοντά στην ομάδα. Κυρίως όμως έχει ανθρώπους του ποδοσφαίρου και έναν καλό προπονητή όπως είναι ο Σίμος που μπορεί να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου. Είναι ευκαιρία να δούμε τον ΟΦΗ όπως τον φανταζόμαστε”.

Για τα προσωπικά του σχέδια: “Σκέφτομαι πολλά πράγματα για το μέλλον που τα είχα αφήσει λόγω του προσωπικού προβλήματος που αντιμετώπισα. Όμως βγήκα δυνατός, το θέμα έκλεισε οριστικά προς το καλό και τώρα το μόνο που μπορώ να κοιτάξω είναι να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με ευχαριστούν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook