ΟΦΗ: Ο δρόμος για την Ευρώπη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η παρουσία του ΟΦΗ στο Europa League της επόμενης περιόδου οριστικοποιήθηκε και το Gentikoule καταγράφει όλα τα δεδομένα και όσα θέλετε να γνωρίζετε.

Από την στιγμή που η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είναι μακρυά, βαθμολογικά, από τον ΟΦΗ η τελική κατάταξη του δεν αλλάζει τα δεδομένα γύρω από το ευρωπαϊκό εισιτήριο της νέας χρονιάς καθώς τόσο ο 5ος, όσο και ο 6ος της βαθμολογίας θα βρεθούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι ημερομηνίες

Με βάση το αρχικό καλεντάρι της UEFA, τα πρώτα παιχνίδια του δευτέρου προκριματικού γύρου θα πραγματοποιούνταν στις 23 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα. Πλέον όμως, μετά και την πανδημία του κορονοϊού, δημιουργούνται νέα δεδομένα. Τα εθνικά πρωταθλήματα θα είναι σε δράση μέχρι τα τέλη του Ιούλη και αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα μπει στην μάχη της Ευρώπης μέσα στον Αύγουστο. Πάντως, για την ώρα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει όμως μην ξεχνάμε ότι απαιτείται ένα κενό (τουλάχιστον) τριών εβδομάδων ώστε οι παίκτες να πάρουν ανάσες – κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν αγώνες πριν το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου.

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το Europa League της περιόδου 2019 – 2020, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την έναρξη της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν αφού δεν συμμετέχει καμία ομάδα, από εκείνες του δευτέρου προκριματικού γύρου, στους “8”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook